1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Domači glasbeni sistem >> sprejemniki

Opredelitev pretvorniki

so pretvorniki uporabljajo v letalski in vesoljski kompleksnih tehničnih zasnov in v običajnih gospodinjskih predmetov . Nekateri pretvorniki nadzor tlaka , kot v modelih letal . Drugi pretvorniki pretvorbo električne energije v zvočnih in svetlobnih valov . Obstajajo pretvorniki , ki merijo energijo ali silo , in obstajajo pretvorniki , ki služijo le kot sredstvo za pretvorbo energije iz ene oblike v drugo . Ultrazvočnimi pretvorniki , tlačni pretvorniki , magnetni pickup pretvorniki in električni pretvorniki vse pretvarjanje energije iz ene oblike v drugo , ali so merilne podatke ali ne. Opredelitev

pretvornik spreminja eno obliko energije ( elektrika čemer je najobičajnejša ) v drugo obliko . Najpogostejši električni pretvornik jegospodinjstvo žarnica . Žarnice transformacija električnega toka v svetlobo . Druge vrste pretvornikov zaznati informacije iz fizičnega okolja , nato pa te informacije posredujejo na sprejemnik . Taki pretvorniki vključujejo antena Radio ali mikrofon, povezan z dopolnjevanjem zvočnik.
Inverse

možnosti vrnitve pretvorjeno obliko energije nazaj v prvotno obliko imenujemo kot obratnem smislu . Ko v avdio zapisi magnetofona zvok na kaseto , jepretvornik pretvorbo zvoka v električne signale . Te električne signale nato spremenite magnetne vzorce na predvajanje zvoka kasete tape.During ,drugi pretvornik pretvarja magnetne vzorce v električni signal . Zvočniški kabli dvigni električni signal , nato pa deluje kot pretvornik za proizvodnjo zvok. Električni tok dovaja žico zvočnik premakne majhen stožec papirja v notranjosti ohišja zvočnika . Tudi jestožec papir štejevrste pretvornik . Vse te komponente skupaj deluje kot pretvorniki in vrne električni signal nazaj v zvočne valove .
Tlačni pretvorniki

zajema tlačnih merilnikov tlaka ( običajno izražena v tlaku na kvadratni centimeter ali PSI ) , ki teče skozi nadzorovanem sistemu . Zavihek na letalsko krilo , na primer, se giblje v skladu s signalom , ustvarjenega iz tlačnega pretvornika priključena na tlačni kabel na letalsko krilo stranke . Kisik tlačni pretvorniki merijo tlak kisika Prek stekleno elektrodo . Prozorna membrana stekla omogočadoločena količina molekul kisika skozi njo . Merjenje vnosa kisika doseže katodo , kjer jekoličina kisika, posledično . Tlačni pretvorniki se včasih uporabljajo za merjenje uporabne sile . V takih vlogah ,senzorjev tlaka izračuna silo z množenjem mase predmeta po svoji pospešek. Tlačni pretvorniki se uporabljajo v medicini za merjenje količine ogljikovega dioksida v krvi osebe .
Skladnost komponent

pretvorniki delo z drugimi komponentami v električnem sistemu . V električne aplikacije , ena pretvornik deluje kot merilne naprave za električno vložek v električnem sistemu . Ta vrsta pretvornika je navedeno kot vhodni pretvornik . Vhodni pretvornik je izredno občutljiv na vhodne energije , vendar je tako, da ne motijo ​​te energije , tako da seenergija , izmerjena ostaja dosledna v električnem sistemu .
Napačne

" pretvornik " je izraz, ki se zelo pogosto za naprave, kot PTC , ki spremenijo svoje električno upornost zaradi nihanja temperature . Ta tip naprave je dejanskosenzor . Razlika med temi napravami je, da pretvorniki dejansko spremeniti energijo samo v smislu pogostosti ali količino energije kot odgovor na električni signal , ali v odgovor na pritisk tekočine ali plina.

Signalov in vhodni

Signali s pretvornikom prejete spreminjajo tok ( poveča ali zmanjša ) ali pretvori v drugo obliko energije . Nekateri pretvorniki uporabljajo notranjo vzmetjo , ki stisne pod pritiskom , ki ji omogoča merjenje sile in se odzove s pošiljanjem električni signal na drugo komponento . ( To je pogost pojav v letalstvu. ) Drugi pretvorniki pošlje ultrazvočni val , ki se nato spremlja za odmev .

  1. Vrste kamere
  2. Vrste pretvornikov
  3. Opredelitev Terminal Blocks
  4. Opredelitev napetostni celice
  5. Definicija JK flip-flop