1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Mobilni telefoni in dodatna oprema >> 3G telefoni

3G tehnologija Opredelitev

3G ( znan tudi kot IMT-2000 ) jeoznaka za brezžično komunikacijo pomeni " tretjo generacijo ". Izvaja se v multimedijskih mobilnih telefonov za prilagoditev zmogljivosti dostopa do interneta , kot tudi ročaj multimedijskih vsebin . Visoko pasovno širino omogoča uporabnikom, da izkusijo spletnih aplikacij in temeljijo na telefonskih avdio in video datoteke z značilnostmi, enostaven dostop. Zgodovina

tehnologija v mobilne komunikacije se je razvila skozi več generacij. Prva generacija je izbral analognih sistemov za mobilne leta 1970 , glavne značilnosti parazvoj mikro procesor in digitalizacijo komunikacijske vezi med celic stolpi in mobilne telefone . Leta 1980 je ta sistem digitalizirati glasovne signale za boljšo kakovost in cenejši ceni . Zgodnji 2000s je, če 3G tehnologija pojavile , kar telefaks in internet v svetovnem merilu , hitrejše spletno povezljivost in brezšivne gostovanja. Prvi 3G omrežja je bila ustanovljena na Japonskem leta 2001.
Potrebujete

Tri G tehnologijo prišlo zato, ker so imeli ponudniki omrežja za spopadanje z vedno večje zahteve potrošnikov. Pri čemer tehnološke nadgradnje redno izvaja v vsakem tehnologijo , je bilo predvideno , da je treba izvajati tovrstno tehnologijo, ki poskrbljeno za takšne zahteve . Tako , 3G tehnologijo za mobilne komunikacije je v trgovini , da bonaslednja velika stvar za svoje potrošnike .
Uporaba

Three G brezžična tehnologija omogoča prenose visoke hitrosti , napreden dostop multimedia in po vsem svetu gostovanja . Uporabniki lahko dostopajo do funkcij, kot so prenašanje video posnetkov , poslušanje glasbe na internetu , ki si delijo visoke hitrosti datoteke , multimedia nalaganje in nalaganje in govorni osredotočene storitve . To je ena izmed glavnih razlogov za njegovo široko popularnost.
Operacija

Three G deluje v radijskem spektru med 400MHz in 3GHz . Zaposluje proces, imenovan CDMA ( Code Division Multiple Access ) ,tehnologija spekter , ki uporablja koncept širjenja . Ko signali premikanje med celic stolpi , ki jih opravljajo , kar se imenuje" mehko roko " off, ki omogoča, da komunicira z več kot eno postajo naenkrat. Vojska je to uporablja že kar nekaj časa zaradi združljivosti s šifrirane menjalnikom . Glede na PC World , države, kot sta Kitajska in Tajvan uporabljate variacije na CDMA ( TD- SCDMA ali Time Division sinhrono Code Division Multiple Access ) za izgradnjo novih 3G omrežij v njihovih državah.
Uspešnost

Večji ponudniki mobilnih omrežij imajo vsi , ki uporabljajo tehnologijo 3G in ponudili storitve zračnega kartice za kupce, ki želijo priključiti na omrežje brezžično kjerkoli so . Glede na teste , ki jih Computer World opravljene so bile mreže sposobni za povezavo v 4 sekundah in imajo prenesete in upload hitrost 614Kbit/sec in 337Kbit/sec oz . Vendar pa zmanjšala laptop baterije v povprečju 40 minut.

  1. Vrste kamere
  2. Opredelitev Terminal Blocks
  3. Opredelitev napetostni celice
  4. Definicija JK flip-flop
  5. Opredelitev 3G Wireless