1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Car Audio & Electronics >> Drugo Car Electronics

Definicija JK flip-flop

JK natikači so zelo prilagodljivi in ​​se pogosto uporablja vezja na področju vrhunske sproži in master /slave multivibratorjev . Te natikači se izvajajo na različne načine in izvaja skoraj enake funkcije kot SR natikači storiti , z majhnimi izjemami v arhitekturi in delovanju . Poleg tega , JK natikači imeli koristi od njihovega nedvoumno stanju in se lahko spremeni tudi v drugih flip - flop vezja . JK natikači se uporabljajo v različnih digitalnih , računalniških in nadzornih postopkov . Arhitektura

osnovno JK flip - flop ima strukturo , ki temelji na štirih medsebojno povezanih NAND ( negativne - IN ), vhodna vrata, z njima pa cross- pritrjeni drug na drugega . Identična SR ,JK flip - flop ima dva vhoda, prožilni vhod ura impulz in dva izhoda . Samo arhitekturna razlika med SR in JK natikači jepovezava prvega in drugega izhoda za druge in prve input NAND vrata , v tem zaporedju . Ta razlika je podlaga za državo Menjava zveze v JK natikači .

Funkcije

JK flip - flop, ki temelji na urni krog , ki potrebuje uro signala na vhodu , da se aktivira . Tako z resetom vhodov , ni nobene spremembe v stanju z JK flip-flop . Na prvi resetu vhodni in drugega vhodnega niza ,država izkaže za ponastavitev . Podobno je na prvi vhodni niz in drugem resetu vhodni postane nastalo stanje nastavljeno . Z obrnil nastavite tako prvi in ​​drugi vložki ,flip - flop gre v zaprtja ali menjavi stanju . Faza toggle nanaša na preklop stanja iz ene stopnje v drugo, nenehno . Tu nastavite in obnovljena predstavlja visoko in nizko - 0 in 1 oz
Kategorije

Obstajata dve splošni kategoriji JK natikači : rob . sproženi in impulzov sprožijo ( master /slave) japonke . Impulzov sprožijo JK flip- flops se aktivira z robom uro impulz in ne spremenijo njihovega stanja , doklerzadnji rob prispe. - Edge sproži natikači spremeniti svoje stanje na obeh vodilnih ali zadnjo fronto impulza uro . Zaradi dinamične funkcionalnosti vrhunske sproži JK natikači , impulzov sprožijo JK natikači so sedaj neveljavne .
Operativnimi značilnostmi

Operativne značilnosti soosnovni parametri in zahteve, določene za JK flip -flop za nemoteno delo. Te značilnosti so standardno ali različna, odvisno od proizvajalca . Na primer,JK flip- flop potrebuje standardno napajalna napetost v razponu od -5 V do 5 V. Ampak operativnimi značilnostmi , kot so zakasnitev , delovnega toka , imajo čas , nastavitev časa , urni frekvenci , porabo energije , širino impulza , umivalnik tok in vir tok spreminja v pakete različnih proizvajalcev .
Prijave

Zaradi njihove vsestranskosti , JK natikači imajo širok spekter uporabe . Najpogosteje se uporabljajo pri izdelavi digitalnih mod - x števci in delilniki frekvence . Druge aplikacije vključujejo registre načina, detektorji reda in serijski in paralelni prenos podatkov. JK natikači se lahko spremeni tudi v D in T flip - flop vezja za izvedbo zahtevane operacije . Te spremembe so ponavadi najdemo v mikrokrmilnikov in mikroprocesorskih vezij, ki vsebujejo na stotine teh natikačih .
Paketi

JK natikači so večinoma uporabljajo v okviru integriranega vezja paket . Ponavadi pridejo v obliki standardnih paketov različnih proizvajalcev. Ti paketi so razvrščeni glede na pozitivne in negativne vrhunske sproži JK flip - flop družin. Paketi, kot je 74HCxx , 74LCxx in SN74xx serije so najpogostejše negativne robom sproži JK voljo natikači . Skupne pozitivne robom sproži paketi vključujejo 74LSxx in 74HCxx družinsko serije.

  1. Vrste kamere
  2. Definicija Starter motorja
  3. Opredelitev Terminal Blocks
  4. Opredelitev Inverter
  5. Opredelitev napetostni celice