1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Osebni avdio >> osebni radiji

Opredelitev AM FM radio

radio je precej neverjetno , še danes. Mi ga vklopite in ven prihaja zvok , zvok poslana iz milje in milje stran. Radio je stara več kotsto let in smo sedeli okoli njega, poslušanje glasbe in novic , še preden je bilatelevizija še sanjal . Po sto letih , je napredekradio ni veliko spremenilo - to je še vedno nam daje glasbi skoraj kamorkoli gremo , skoraj 24/7 , in to je še vedno uporabljajo stare dobre radijske valove . Opredelitev Radio

Radio je " brezžično telegrafijo in telefonijo : . Govori predvajajo po radiu " Vendar pa " radio " opisuje funkcije , s katerimi smo prejeli ta brezžičnega prenosa . Radio pomeni ničesar , povezanega z radijskimi valovi .
Zgodovina Radio

Leta 1906 so nekateri ljudje na krovu ladje, ki je , če se uporablja za zaslišanje Blipsi in bleeps o Morse kode cel dan in prepisovanje navzdol so bili zdravljeni s posebno presenečenje . Slišali so nad njihovimi menjalniki zvok violine - to je božični večer , takoviolino igral " Silent Night ". Bilo je čarobno takrat, ampakzamisel o ustanovitvi javnega medija iz genialni izum prišel celo desetletje kasneje Frank Conrada , ki je začel igrati evidenco za svoje prijatelje preko zraka , tako radio kot vemo, da se je rodil .


Kako deluje

Radijski valovi lahko Odklonijo okoli vse kar hočejo , ampak nihče se dogaja, da jih slišim ali " prestrezanje " brez sprejemnika . Radijskih valov se prenaša s postaje velikan oddajnik , in valovi gredo ven na zrak , v vseh smereh . Vaš radio Antena , ali je zunanji ali vgrajen v AM /FM radio , pobere kosov tega vala . Valovi dejansko ne prenašajo zvoke - imajo elektronske impulze , in vaš radio prevaja te impulze v zvok , ampak vse , preden lahko blink oči nekajkrat

FM radio Vs. . AM Radio

AM ( amplitudna modulacija ) in FM (frekvenčno modulacijo ), radio , soiste vrste radijskih valov . Izvirajo , kot je točno isto radijskih valov , in so kodirani ali " modulirano " drugače . FM radio ima veliko prednost pred AM radio , ker je manj verjetno, da imajo statična nihanja signala zaradi sprememb v amplitude. FM radio ignorira ta nihanja , ki proizvajajo manj statična , kar zagotavlja boljšo izkušnjo poslušanja .
Fizika

Ko poslušate radio slišite gibanje atomov. Ko seradijski signal je sestavljena iz veliko atomov , ki so razpršene od oddajne antene za zrak . Ti atomi nato potujejo s svetlobno hitrostjo v vse smeri , dokler ne dosežejo antena . Radijski oddajniki kot se morda zdi zvok samo motala po zraku , vendar je dejanskoprenos fizične materije .

  1. 3G Definicija
  2. 3G tehnologija Opredelitev
  3. 3G Mobile Definicija
  4. Opredelitev SP & SLP
  5. Kaj jeRadio Guard