1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Car Audio & Electronics >> Drugo Car Electronics

Opredelitev napetostni celice

napetostnih celic (splošno znano kot galvanska celica ) jeelektrokemični vir napajanja , v katerem se električna energija proizvedena iz dejavnosti različnih kemijskih reakcij . Vsebuje dve različni kovinskih plošč , ki si izmenjavajo električnih nabojev med seboj preko medomrežnega povezovanja z elektrolizo snovi , kot so soli ali drugih kislih snovi ustvarili. Napetostni celica izvira ime od Alessandro Volta , znanstvenik , ki je pripisan , ki je izumil prvo električno baterijo v začetku 19. stoletja . Origins

izum voltaičnimi ali galvanskih se šteje kot pomemben mejnik pri razvoju električnih baterij v uporabi še danes . Ideja se je razvila iz odkritja Luigi Galvani , ki je odkril , da jeinterakcija med dvema različnima kovin ( v nekaterih urejenih razmerah ), vodi k proizvodnji energije , je danes znan kot električno energijo. To teorijo je realiziran Alessandro Volti , in je izvedel poskus z kovinskih plošč , medsebojno povezanih med seboj , medtem ko je potopljen v kislem snovi . Sčasoma ,eksperiment je postaluspeh , ki vodi do izumom voltaičnimi celice.
Oblikovanje

normalno napetostni celica je razdeljena na dva dela . Oba dela vsebujejo različne kovinske plošče potopi v svojih sulfatnih rešitev - na primer, cinkovo ​​pločevino potopljen v raztopino cinkovega sulfata ali baker ploščo potopljena v bakrovega sulfata . Oba dela postaviti drug od drugega , medsebojno povezana samo z mostom soli , ki je potopljen v obeh raztopin . Na ta način , kovinskih plošč, prenese svoje stroške za njihovo rešitev sulfata , ki ju posreduje mostu soli za ga dali v drugo stran . Konec koncev , v tej skupščini , jetok dajatev v katero koli smer proizvedeno, ki se pogosto šteje kot električni tok .
Delo

elektrokemicnega dogovoru ,baterija ima dva konca : anode in katode . Anoda je dejal, da bo obtožen pozitivnih dajatev , medtem ko je katoda jemlje kot negativno nabitih enot . Podobno je v voltaičnimi celico , dve kovinski plošči ( po njihovih posebnih pozitivnih ali negativnih lastnosti ) sprejme stališča anodo in katodo in prenosa stroškov iz anode (+) na katodo ( - ) poteka . Oba kovinske plošče se imenujejo elektrode . Raztopino sulfat je znan kot elektrolit inceloten proces se imenuje elektrolizo . Količina proizvedenega toka iz celice je neposredno sorazmerna s hitrostjo prenosa naboja med dvema ploščama , ki je v kislo raztopino , kot so žveplove kisline povečalo .
Vrste

različne vrste voltaičnimi celice predstavljajo manjše razlike v njihovi arhitekturi in ustave , tj , nekatere vrste prišel z eno rešitev sulfata , ki nosi obe kovinskih plošč, v eno samo posodo , druge vrste prevoz drugih kislih primesi , ki delujejo kot elektrolit namesto sulfatnih raztopin . Glavne vrste voltaičnimi celic vključujejo lazanjo celice, elektrolitskih celic , kislo baterijo in koncentracija celic . Vsi ti voltaičnimi celice vsebujejo enake značilnosti , ki proizvajajo tok skozi elektrokemicnega procesu, vendar z nekaj sprememb v svoji zasnovi in ​​kompozicije .
Prijave

Osnovna prednost voltaičnimi celic je njihova prenosljivost , ki jihprimarno izbira v okoljih , kjer je potrebna električna moč v mobilnosti naredi . Zato so voltaičnimi celice pogosto najdemo v avtomobilih , elektronske opreme, nujne moči baterij in aplikacij predelovalne industrije .

  1. Vrste kamere
  2. Opis solarne celice
  3. Definicija Starter motorja
  4. Opredelitev Terminal Blocks
  5. Opredelitev Inverter