1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako ustvariti večbarvno besedilo v programu Microsoft Word

Microsoft Word že dolgo lahko prikaže različne izbore besedila v različnih barvah. Z Wordom 2010 in 2013 lahko postavi tudi barvni preliv čez izbor, kar zmanjša delo, potrebno za dodajanje večbarvnega besedila, in omogoči več barv na eni črki. S prelivom po meri ima lahko besedilo v Wordu toliko barv, kot želite, celo popolno mavrico.

Dodajanje barv besedilu

Če želite spremeniti barvo besedila v Wordu, izberite besedilo, ki ga želite spremeniti, in izberite novo barvo v Barva pisave spustnem meniju na zavihku Domov.

Vsak izbor besedila ohrani svojo barvo. Ko izberete barvo za en izbor, izberite drug blok besedila in izberite drugo barvo. Razen časa, ki traja, vam nič ne preprečuje, da vsaki besedi ali celo vsaki črki dodelite drugačno barvo.

Za pospešitev postopka spreminjanja številnih barv se na strani, ko izberete besedilo, pojavi majhna menijska vrstica. Uporabite barvo pisave spustnega menija v tej vrstici, da prihranite čas premikanja miške naprej in nazaj na glavni trak.

Dodajanje prelivov besedilu

Dodajanje barv vas običajno omeji na največ eno barvo na črko. Z gradientom izberete vzorec, sestavljen iz toliko barv, kot želite, in Word uporabi vzorec po vaši izbiri.

Osnovni prelivi

Začnite z izbiro osnovne barve za besedilo in nato znova odprite Barva pisave spustni meni in izberite Gradient izbrati vzorec. Vzorci v razdelku Svetle variacije tečejo od osnovne barve do bele, medtem ko se temne variacije premikajo proti črni. Če želite uporabiti barve, ki niso bela ali črna, morate ustvariti preliv po meri.

Nasvet

 • Gradientni vzorci so dokaj subtilni, zato boste morda morali uporabiti veliko besedilo ali povečati, da boste videli razliko med vzorci.
 • Vzorec velja ločeno za vsako vrstico besedila. Na primer, če izberete preliv v slogu »Iz središča«, ima vsaka črta svoje središče.

Prelivi po meri

Kliknite Več prelivov s seznama gradientov, da oblikujete svoj vzorec ali dodate več barv. V stranski vrstici v programu Word 2013 ali v pogovornem oknu v programu Word 2010 izberite Gradient Fill ter izberite vrsto in smer za vzorec.

Vsak od označevalcev na črti Gradient Stops predstavlja točko, ki jo lahko spremenite. Povlecite jih, da spremenite položaj postankov, in kliknite enega, da nastavite barvo, položaj, prosojnost in svetlost. Če želite dodati dodatne postanke, kliknite ikono svinčnika z zelenim + znak. Če želite odstraniti izbrano postajo, kliknite ikono z rdečim X .

Nasvet

Če želite dokumentu dodati stilizirano besedilo, vstavite WordArt. WordArt ponuja več vzorcev in slogov, kot jih je mogoče samo z barvanjem in prelivi, vendar se WordArt tudi obnaša kot slika:ne bo stekel z običajnim besedilom v vašem dokumentu.


 1. Kako odstraniti ali dodati mesto v orodno vrstico
 2. Kako počistiti predpomnilnik Adobe Acrobat
 3. Kako izklopiti DHCP na Netgear
 4. Kako odpreti Quickbooks z Linuxom
 5. Kako uporabljati spletno kamero na Facebooku
 6. Ali bo vaša Roomba padla po stopnicah?
 7. Kako pretvoriti sliko v kodo HTML