1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Car Audio & Electronics >> Avtomobilski zvočniki in Nizkotonci

Napredna integracija izvorne enote

Če nekoga v industriji mobilne elektronike vprašate, kaj pomeni »integracija izvorne enote«, vam bo verjetno povedal o izdelavi poprodajni radio, ki se prilega armaturni plošči vozila in mu omogoča pošiljanje zvoka v zvočnike. Že desetletja je bil to obseg naloge.

Integracija fizične izvorne enote

Vgradnja novega radia v armaturno ploščo večine vozil vključuje nakup kompleta za montažo. Ti kompleti so zasnovani za sprejem novega radia in namestitev na vozilo s tovarniškimi pritrdilnimi elementi. Odvisno od uporabe so ti kompleti lahko tako preprosti kot okrasni obroč ali komplet plošč za obe strani radia. Pri zapletenih aplikacijah lahko komplet vključuje popolnoma novo okrasno ploščo in opremo za delo s tovarniškimi klimatskimi napravami, varnostnimi stikali, prikazovalniki stanja sovoznikove zračne blazine in seveda zračnimi šobami.

Električni vmesnik

Tudi najpreprostejše radijske instalacije zahtevajo adapter za kabelski snop. Ti adapterji vključujejo vtič, ki je neposredna povezava s tovarniškim radijskim kabelskim snopom. Vaš inštalater bo priključil vtič na vaš novi radio, da bo zagotovil napajanje, ozemljitev, priključke za dodatno opremo in zvočnike.

V nekaterih bolj zapletenih aplikacijah je potreben vmesnik za spremembo signala, ki prihaja iz radia, v nekaj, kar bo delovalo s tovarniškim ojačevalnikom. Vozila s tovarniško vgrajenimi zvočnimi sistemi Bose so pogost primer vozil, ki potrebujejo bolj izpopolnjene vmesnike.

Drugi izziv so vozila, ki za izvajanje preprostih funkcij uporabljajo podatkovno komunikacijo z radiem. Številni radijski sprejemniki Chrysler potrebujejo vmesnik vodila CAN za zagotavljanje dodatnega izhoda za vklop poprodajnega radia.

Integracija funkcij

Že v zgodnjih osemdesetih (in morda še dlje) so proizvajalci avtomobilov začeli vključevati gumbe na volan, ki bi posnemali glasnost, izbira vira in funkcije sledenja tistim na radiu. Ti gumbi vozniku omogočajo, da drži roke na volanu med nastavljanjem avdio sistema. Seveda je vsaka funkcija, ki spodbuja enostavno uporabo in varnost, hitro sprejeta v celotni industriji.

Sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja so proizvajalci radijskih postaj za poprodajno prodajo dodali povezavo za vnos podatkov na hrbtni strani svojih radijskih sprejemnikov, ki bi zunanjemu vmesniku omogočila prevajanje ukazov s tovarniških krmilnih elementov na volanu v sporočila, ki jih radio razume.

Napredne rešitve za integracijo vozil

Ko proizvajalci avtomobilov razvijajo funkcionalnost svojih informacijsko-razvedrilnih sistemov, je poprodajni trg napredoval z načini dela s temi funkcijami in tehnologijami. Ko so klimatske naprave, nastavitve konfiguracije vozila in integrirane rešitve za zabavo, kot so Ford Sync, Chrysler Uconnect in OnStar, postale del »radia«, je nadgradnja tovarniških izvornih enot postala izjemno težavna.

iDatalink v Montrealu v Quebecu je prepoznal ta izziv in se lotil ustvarjanja vmesniške rešitve, ki bi združljivim poprodajnim izvornim enotam omogočila delo s temi novimi tehnologijami. Leta 2015 je iDatalink v sodelovanju s Kenwoodom predstavil Maestro. Kmalu zatem so Alpine, Pioneer in JVC kmalu sprejeli podporo za to tehnologijo integracije vozil.

Kaj je iDatalink Maestro?

Fantje iz iDatalink so najbolj znani po svojih sistemih za daljinski zagon avtomobilov in rešitvah podatkovnega vmesnika. Njihovo strokovno znanje in izkušnje pri delu s podatkovnimi omrežji vozil se neposredno prenesejo na integracijo z infotainment sistemi. Maestro je lansiral dve rešitvi izdelka:vmesnik za krmiljenje volana, imenovan SW, in podatkovni vmesnik, imenovan RR. SW pomeni volan, RR pa zamenjavo radia. Izdelek SW je precej preprost, medtem ko je RR precej zapleten. Poglejmo, kaj ponuja RR.

Maestro RR – Nadomestni radijski vmesnik

Maestro RR je kot volanski vmesnik na steroidih. Sistem omogoča dvosmerno komunikacijo z različnimi funkcijami vozila. Ko se RR uporablja z združljivim poprodajnim radiem, postanejo tovarniški sistemi za zabavo, kot sta Sync in uConnect, del poprodajnega radia. Voznik lahko prilagodi nastavitve vozila, vključno z možnostmi vstopa brez ključa, nadzorom osvetlitve, funkcijami tovarniškega daljinskega upravljalnika, funkcijo zaklepanja vrat in več. Posebne lastnosti in funkcije so odvisne od vozila ter znamke in modela radia, ki ga izberete.

Drugi del rešitve RR je integracija s tovarniškimi varnostnimi sistemi, kot so parkirni senzorji, sistemi za preprečevanje trčenja, nadzor mrtvega kota in opozorila o prečnem prometu. Enota Maestro usmerja opozorila iz teh sistemov prek tovarniško nameščenega zvočnika. V nekaterih aplikacijah sistem usmeri opozorila na ustrezen zvočnik ozvočenja. Dodatne funkcije vključujejo združljivost s tovarniškimi sistemi rezervnih kamer in satelitskimi radijskimi sprejemniki.

Dodatne funkcije informacij o vozilu

Ker Maestro RR komunicira z vozilom prek podatkovnega omrežja CAN, ima dostop do ogromne količine informacij. RR vključuje zaslon z informacijami o vozilu, ki prikazuje napetost akumulatorja, podatke senzorja tlaka v pnevmatikah, stanje vrat in celo diagnostične kode težav (na kratko DTC). V večini aplikacij lahko sistem počisti tudi kode DTC.

Maestro RR vključuje zaslon z merilniki zmogljivosti, ki prikazuje informacije, kot so hitrost vozila, število vrtljajev motorja, temperatura vstopnega zraka, polnilni tlak turbo ali kompresorja, nivo goriva in drugo. Za prikaz lahko kadar koli konfigurirate do pet merilnikov. Nova funkcija Track Pack bo zabeležila 0–60-krat, čas ¼ milje in zavorno pot. Track Pack shrani zadnjih pet voženj, tako da lahko primerjate svoj stil vožnje ali spremembe vozila.

Aplikacije in združljivost

Upoštevajte, da ni vsaka funkcija, ki smo jo omenili, na voljo za vsako vozilo. Na primer, če nimate tovarniško vgrajenega sistema za nadzor tlaka v pnevmatikah, vaš novi radio zagotovo ne bo mogel prikazati informacij o tlaku v pnevmatikah. Vaš lokalni prodajalec mobilnih dodatkov vam lahko pomaga izbrati radio s funkcijami in funkcijami, ki jih želite, ter vam pove, katera združljivost je na voljo pri Maestro RR.

Naj tehnologija dela za vas

Če imate vozilo, ki nima Apple CarPlay ali Android Auto, obiščite lokalnega prodajalca mobilnih dodatkov in se pozanimajte o nadgradnji na najnovejše infotainment tehnologije. Lahko vam zagotovijo podrobnosti o vsem, kar je potrebno za integracijo te nove izvorne enote v vaše vozilo, in vas seveda obvestijo, katere dodatne lastnosti in funkcije ponuja Maestro RR.


  1. Kako ponastaviti Nextar X4- T
  2. Opredelitev AM FM radio
  3. Namestitev Sirius Radio na 5V vir energije
  4. Kako uporabljati sirius eno enoto v vašem domu
  5. Kako Boost XM signalov v Enoti za Radio Head