1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Domači glasbeni sistem >> Sistemi za domači kino

5 najboljših Dolby Atmos Soundbar za povišan zvok

Tako sem zajel zvočnike Dolby Atmos, višinske zvočnike Atmos, stoječe Atmos in celo stropne zvočnike. Pokril sem celo slušalke Dolby Atmos, vendar je najpogostejša oblika zvočnikov Dobly Atmos na trgu v teh dneh, ki ljudem olajša pridobivanje zvoka Atmos v dnevni sobi, prek zvočne vrstice Dolby Atmos.

Vprašanje, ki si ga zastavljate, je »kateri zvočnik dolby atmos kupiti?«, na katerega bom poskušal odgovoriti tukaj.

Drugo vprašanje, ki si ga morda zastavljate, je, ali zvočne vrstice dolby atmos delujejo? Če čim bolj na kratko odgovorim, da, imajo. Ko rečem da, se morate spomniti, da imajo zvočne vrstice Dolby Atmos pogosto vgrajene pogonske enote, ki sprožijo zvok s stropa, tako da se odbije navzdol.

Čeprav ni tako učinkovito kot če imate višinske zvočnike na sprednji strani vaše sobe, niti ni tako učinkovito kot če imate stropne zvočnike, še vedno dodaja polnejšo in bogatejšo izkušnjo v prostoru. V bistvu je po mojem osebnem mnenju bolje imeti zvočno vrstico Atmos kot ne.

Puristi HiFi in domačega kina tega ne bi priporočali kot najboljšo pot, toda če vam primanjkuje prostora ali ne želite iti do skrajnosti, ki jih zahteva popolna postavitev domačega kina, Soundbar ni slaba izbira.

Tukaj je nekaj trenutno najbolj priljubljenih modelov:

 1. Zvočna vrstica Sonos Arc z zvokom Dolby Atmos – izdana leta 2020 in neverjetno vse v eni enoti.
 2. Yamaha YSP-5600 – osupljivi 44 gonilniki z 2 bas gonilnikoma poskrbijo, da je ta neverjeten zvočnik Dolby Atmos 4K vreden ogleda.
 3. Sony HT-ST5000 – zvok je težko premagati in še naprej dokazuje, zakaj Sony v tem desetletju resnično blesti v avdio prostoru, vključno z zvočnimi palicami.
 4. VIZIO SB36512-F6 5.1 Domači kino in Soundbar – tehnično nista samostojna, a če imate omejen proračun, je vredno razmisliti o tem.
 5. Samsung Harman Kardon HW-Q90R – ta nastavitev 7.1.4 zveni odlično. Če lahko namestite dodatne zvočnike, je to res lepa zvočna kulisa.

1. Sonos Arc Soundbar

Sonos Arc je stopnja višje za Sonos in je trajalo dolgo, da je prišel na trg. Mislim, da je razlog za to, da so jih morali novi, z natrpanim trgom in svojim ugledom, izločiti iz parka.

Ali so?

No, to je subjektivno, kajne. Toda če bi izvedli anketo, bi verjetno dobili 4,5 od 5 zvezdic od vseh medvedov Pande. To je spodbudno in prepričan sem, da si je ekipa razvijalcev izdelkov pri Sonosu oddahnila, ko so se začele vrstiti ocene.

Gotovo je podobno kot biti gledališki igralec in čakati na kritike o vaši novi predstavi na Broadwayu.

Zvočna vrstica Sonos Arc je opremljena z vsemi najnovejšimi integracijami, vključno z Airplay 2, aplikacijo Sonos, upravljanjem z glasom ali daljinskim upravljalnikom. Alexa je vgrajena tudi za glasovne bite. Te vključitve pomenijo, da lahko tudi predvajate glasbo, nastavljate časovnike in počnete kar koli drugega, ko ne gledate filmov za domači kino ali televizije.

Standardno je opremljen z Dolby Atmos in ima 11 gonilnikov. Če torej sklenete svojo premium naročnino na Netflix in imate v načrtu vključen zvok Dolby Atmos, boste uživali v res lepem zvoku iz zvočnika Arc Soundbar in videti je lepo.

Združite ga s Sonos Subom in dobili boste res odlično rešitev za majhne do srednje prostore s Sonos pedigrejem. Dobra novica je možnost skupnega nakupa, ki vključuje zvočnik in sub v paketu 5.1.

Na voljo je tudi v beli in črni barvi.

2. Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos Soundbar

Če sem iskren z vami, sem bil vedno malo zaljubljen v zvočno vrstico YSP-5600. Ima toliko gonilnikov, da jih sploh ne morem prešteti (pravzaprav je 44 gonilnikov in 2 bas gonilnika) in kažejo v vse možne smeri, da povečajo zvočne posnetke Dolby Atmos (in DTS:X).

Kar zadeva naklonjenost, je Yamaha bolj kot udarec v obraz kot topel objem. Ta zvočna vrstica ima močan, impresiven zvok.

Navidezno je to 7.1.2-kanalni zvočnik v enem. Ima 4K Ultra HD prehod, tako da lahko poganjate svoje "stvari" (Blu-ray, Apple TV, Firebox itd.) brez izgube kakovosti.

Če imate druge zvočnike Yamaha, lahko uporabite sistem Yamaha MusicCast za uporabo večprostorskih zmogljivosti.

Vgrajena povezljivost vključuje Wi-Fi, Bluetooth, Airplay in Spotify.

Čeprav ima 2 zvočnika za nizke tone, vam ne bosta dala tistega, kar potrebujete, če imate radi dobre nizke tone za filme ali televizijo, zato je združitev tega z nizkotoncem vedno dobra ideja. Pri Yamahi se ne bi preveč zavzemal za usklajevanje sub z zvočnikom. Zvočni podpis Yahama ni tako izrazit, kot so lahko nekatera podjetja za zvočnike.

Ta enota je draga in velika. Ni povsem nov, vendar je poln nabor vgrajenih zvočnikov za domači kino Atmos in prepustnost HD je dobra.

3:Sony Soundbar HT-ST5000 z Dolby Atmos

Čeprav me zvočni podpis slušalk Sony nikoli ni navdušil, je ta zvočna vrstica odlična kombinacija z dodatkom priloženega nizkotonca. To vam daje zelo lep domači kino 7.1.2, nastavljen samo s privzetim paketom.

Na našem seznamu dodatnih zvočnikov Atmos imamo zvočnike Sony dolby atmos, vendar se zdita enoti Klipsch in ELAC nekoliko bolj zaželeni.

To je bil res negativen uvod v res odlično zvočno vrstico atmos, ki bi vsekakor morala biti na vašem seznamu premislekov.

Sony HT-ST5000 ima zvok visoke ločljivosti in video HDR. Navedite Yamaho, ki je združljiva s HDCP 2.2 in ima 1 ARC HDMI vhod za nadzor vaših drugih naprav. Ima tudi optični zvočni vhod SPDIF, ki je še vedno precej pogost pri integriranih ojačevalnikih za domači kino visokega razreda kljub majhni uporabi. Mogoče ga je poceni vključiti v načrt?

Če imate majhno medijsko sobo ali dnevno sobo, jo lahko združite s prijetnim kratkometnim projektorjem za vrhunski filmski večer doma.

Za avdiofile ima ST5000 LDAC za predvajanje zvoka v visoki ločljivosti, ki bo razveselil številne ljubitelje zvoka, zlasti tiste, ki imajo Sony DAP, ki ima datoteke brez izgub.

Če želite imeti pametnega pomočnika, potem je dobra novica ta, da s tem sony soundbarom dobite pametnega ... saj veste ... Google Assistant. Res velika prednost tega je, da ima vgrajen Chromecast. #zmaga

Pri Sonyju obstaja večsobna možnost, tako kot pri Yamahi itd., tako da če imate zvočnike v isti družini, je to možnost.

Glede na ceno in vključitev ločenega nizkotonca je to najboljša izbira, če začnete brez drugih zvočnikov in imate približno 1000 $ za porabiti.

4:VIZIO SB36512-F6 Dolby Atmos Soundbar

Ah, Vizio. Blagovna znamka, ki ji uspe izdelati avdio in video izdelke za domači kino, ki dejansko zvenijo in izgledajo odlično – zlasti glede na ceno.

Vizio je bil izbran za #1 podjetje Soundbar v Ameriki. Velika pohvala, vendar verjamem, da temelji na mojem prvem odstavku. Dve stvari delata dobro.

 1. Cenovno so dostopni.
 2. Zvenijo dobro.

Meni se zdi zmagovalna kombinacija. Njihov model SB3821-C6 je najbolje prodajan, vendar se ne ponaša z Dolby Atmosom, tako da lahko preverite to kombinacijo 2.1, če je cena vaša vodilna sila.

To enoto bi zlahka odvlekli ven za zabaven domači filmski večer, saj je dokaj lahka in po tej ceni ne boste preveč obremenjevani, da bi šla na svež zrak.

Ta zvočna vrstica Vizio Atmos ima navzgor usmerjene zvočnike (2) za višinske zvočne učinke. Pomembno je omeniti, da so višinski zvočniki Atmos nekoliko podobni zvočnikom za prostorski zvok. Skozi višinske kanale večinoma predvajajo le poudarke in učinke. Pomislite na dež, helikopterje, naboje itd.

Kot vse na tem seznamu, ki se bo posodabljal, ko bodo na trg prišli novi modeli, lahko tudi vi izvajate večsobni zvok, če imate druge zvočnike Vizio. Temu pravijo SmartCast.

Dolg je 36 centimetrov. V večini primerov bi se moral zlahka prilegati pod televizor ali namestiti na steno.

Frekvenčni odziv je 40 Hz – 20 kHz, kar je v redu, če menite, da bo priloženi globokotonec prenašal zvočne frekvence 40 Hz navzdol.

Pomembna opomba je, da je ta nizkotonski zvočnik zasnovan za delo s to zvočno vrstico in z zvočno vrstico ne morete združiti drugega nizkotonskega zvočnika.

Če vam je cena pomembna, potem je to odlična proračunska izbira.

5:Soundbar Samsung Harman Kardon HW-Q90R z zvokom Dolby Atmos

Sprva boste morda dvakrat pogledali. Samsung in Harman Kardon v istem naslovu? Ja. To je dvojni trud blagovne znamke, ki je na koncu prinesel res odličen zvok in vrednost za denar. Dobro odigran Samsung, dobro odigran.

Ima zvok Dolby Atmos in DTS:X, tako da lahko vanj vključite različne formate zvoka in dosežete odlične rezultate. To predpostavlja, da jih podpira tudi vaš vir.

Samsung HW-Q90R deluje z Alexa, vendar tudi piše, da potrebuje združljiv odmev, tako da predpostavljamo, da boste uporabili vtič AUX, ki ga priključite na Soundbar.

Ima Bluetooth, tako da lahko pretakate glasbo iz pametnega telefona ali podobnega.

Skupno število zvočnikov je 17. Ne da je število zvočnikov res pomembno, ampak za nekatere šteje velikost.

Najbolj kul del tega paketa je tole:

 • Vključuje zadnje zvočnike
 • Ti zadnji prostorski zvočniki so brezžični!

Z brezžičnimi zadnjimi zvočniki rešite težavo brezžičnega delovanja zvočnikov za prostorski zvok. Za elito domačega kina to ne bo pomembno, saj je malo verjetno, da boste kupili zvočno vrstico, razen če je za vašo sobo za počitek.

Torej je ta Samsungova zvočna vrstica paket 7.1.4, saj vključuje globokotonec, zvočno vrstico in brezžične prostorske zvočnike.

Ima 4K UHD HDR prehod in ima tudi združljivost s HDR10. Če vam to nič ne pomeni – omogoča prenos res odličnih vizualnih vsebin iz vašega vira (Blu-ray, 4K Apple TV, Nvidia shield, predvajalnik Roku) prek zvočnika Soundbar na televizor. Gre skozi kakovost v visoki ločljivosti, ne da bi jo osupnili.

Poskušal sem samo izberite zvočne palice, ki so bile samostojne in so imele zvok Dolby Atmos, vendar se je samostojna stvar zdela manj pomembna, če je bil rezultat paketa dober domači kino ali izkušnja gledanja filmov/televizije.

Povzetek

Torej, kaj mislite? Mislim, da vam to ponuja odličen izbor najboljših zvočnih palic, združljivih z Dolby Atmos, na današnjem trgu. Obstaja več, vendar je to dober vzorec.

Upoštevali smo JBL in druge, kot je lg sk10y, vendar smo v tem prvem krogu želeli prekrižati ceno, blagovno znamko in kakovost ter izbrati najboljše od vsakega.

Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, jih preprosto spustite spodaj.


 1. Best Prenosni Zvočni sistemi za Učilnice
 2. Kako povezati Logitech Z- 5500 na TV za Dolby Surround Sound
 3. Best Wire hookups za Surround Sound
 4. Najboljši zvočni sistemi za dom
 5. Nasveti za najboljših načinov za snemanje zvoka