1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Car Audio & Electronics >> Avtomobilski zvočniki in Nizkotonci

Ali potrebujete ojačevalnik za zvočnike na vratih

Tako avdiofili kot avtomobilski navdušenci si zastavljajo isto vprašanje.

Ali potrebujem ojačevalnik za zvočnike v vratih mojega avtomobila?

Toda ali je res tako preprosto?

Seveda ne.

Potrebujete ojačevalnik za zvočnike na vratih?

Kaj počnejo ojačevalniki?

Če niste zvočni geek, verjetno še niste slišali ali razmišljali o ojačevalnikih. Tako je bilo vsaj pri meni. Ojačevalnik je ločena elektronska naprava v zvočnem sistemu, ki poveča glasnost ali moč signala.

»Ojači« signal , in od tod tudi ime.

Preprosto povedano, zvočni signal, ki gre do vaših zvočnikov, je mogoče s to napravo dodatno ojačati. Zvočnemu sistemu ni treba imeti ojačevalnika, vendar ojačevalnik ne more narediti svoje čarovnije brez zvočnikov.

Ojačevalnik ne more reproducirati glasbe – samo napaja zvočnike. Nekateri zvočniki imajo majhne vgrajene ojačevalnike, vendar imajo običajno zelo nizko moč in so nič v primerjavi z nekaterimi izdelki za poprodajno prodajo.

Nekaterim je glasen zvok pomemben

Vedno obožujem te uglašene avtomobile z glasnim dušilcem in glasno glasbo. Ojačevalci vam omogočajo, da glasbo v avtomobilu pospešite brez popačenja ali izgube kakovosti zvoka. To me je prepričalo, da sem nabavil ojačevalnik za zvočnike v vratih.

Če menite, da v avtu ne morete predvajati glasbe dovolj glasno, je nakup ojačevalnika verjetno prava pot. Proizvajalci avtomobilov pogosto prihranijo pri tovarniških zvočnikih in ojačevalcih. Močan ojačevalnik lahko dobite samo v dragih vozilih, ki si jih večina od nas ne more privoščiti.

Glasna glasba vam lahko pomaga narediti vtis na ljudi okoli sebe. Hkrati vam dajejo možnost, da uživate v svoji najljubši glasbi tako kot doma.

Ojačevalniki vam nudijo več možnosti

Zvočnikov z vgrajenimi ojačevalci ni mogoče zamenjati. Imajo značilnosti in kakovost, ki je ne morete spremeniti na noben način. Na primer, ne morete dodati še dveh zvočnikov na vsaka vrata, da bi dobili zaokrožen, prodoren zvok v vašem avtomobilu. Morali bi jih zamenjati z drugim kompletom zvočnikov z vgrajenim ojačevalnikom.

Ne le to, lahko je težko najti konfiguracijo, ki jo potrebujete, ampak bi vas to stalo tudi veliko več kot dodajanje nekaj zvočnikov.

Toda kako lahko to storite? Z ojačevalcem seveda. Ojačevalniki imajo več kanalov . Vsak kanal vam omogoča povezavo enega zvočnika.

Nekateri ojačevalniki imajo ducat kanalov, kar pomeni, da lahko na svoja vrata dodate toliko zvočnikov. Hkrati je veliko manj težav pri prilagajanju vašega vozila.

Če želite zamenjati zvočnike, dodati nizkotonske zvočnike ali mešanici dodati več, jih preprosto namestite in povežite z ojačevalnikom.

Dodajanje več nizkih tonov

Bas je nekaj, kar imajo vsi avdiofili radi pri svojih zvočnih sistemih. Če želite doseči močne nizke tone z bogatimi nizkimi toni, morate imeti kakovostne globokotonce. Večina širokopasovnih zvočnikov (tovarniških avtomobilskih zvočnikov) ima vgrajen nizkotonec.

Torej, če želite dodati več basov v mešanico, ne morete. Morali bi najti drugačen nabor zvočnikov, ki ponujajo več spodnjega dela. Po drugi strani pa imajo komponentni zvočniki z ojačevalnikom različne zvočnike, zasnovane izključno za reprodukcijo določenih vidikov zvoka.

Preprosto povedano, globokotonci so neodvisni in jih je mogoče dodati kanalu ojačevalnika. Samo neodvisen nizkotonec vam lahko v vašem vozilu zagotovi tisti treseč bas, ki bo pustil vtis na vse okoli.

Večina tovarniških sistemov nima priključka za nizkotonec, in tudi če ga imajo, vam nizkotonec ne bo dal tako kakovostnega basa kot z ojačevalnikom.

Na splošno boljši zvok

Ojačevalci vam sami ne izboljšajo zvoka. Zagotavljajo boljšo celovitost zvoka in omogočajo vsem vašim zvočnikom, da delujejo v največji možni meri. Zvočniki polnega obsega združujejo vse visokotonske in nizkotonske zvočnike v eni sami enoti.

Narejeni so tako, da dajejo optimiziran zvok, ki je dobro zaokrožen, tako da v ničemer ne blestijo. Ob istem času, če ponujajo boljšo zmogljivost v nekaterih vidikih splošnega zvoka, boste med poslušanjem glasbe pogosto deležni čudnega vzdušja.

Ojačevalniki imajo različne konfiguracije kanalov.

Prednastavljeni so za določene vrste zvočnikov. Na primer, kanal z nizkoprepustnim filtrom je kot nalašč za globokotonce in jim omogoča, da dosežejo svoj največji potencial. Z drugimi besedami, vse komponente bodo delovale čarobno, ne da bi druga drugo "dušile".

Ali se splača ojačevalnik za domofone?

Če imate radi odličen zvok, želite glasno glasbo in bi radi svoje vozilo prilagodili svoji viziji, je smiselna nabava ojačevalnika .

Prilagodite lahko postavitev svojih vrat, postavite želeno konfiguracijo zvočnikov in sestavite celoten zvočni sistem eno komponento naenkrat.

Če vas te stvari ne zanimajo, verjetno ne bi smeli dobiti ojačevalnika.

Na primer, če imate družinski avto in nenehno vozite svoje otroke, jih ne želite izpostavljati zelo glasni glasbi . Pomislite, kaj so vaše prioritete, in v hipu boste dobili odgovor.


  1. Ali vam amp za pogon Subwoofer
  2. Rabiš ojačevalnik za subwoofer ?
  3. Vrste zvočnikov za 7.1 sistem
  4. Kako Wire vrat zvočniki na Amp
  5. Ali komponentni zvočniki potrebujem Amp