1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD snemalniki

Kaj je definicija DVD pogonov ?

DVD pogoni so optični pogoni , ki berejo in pišejo včasih DVD diskov , čeprav lahko vsak DVD pogon bere tudi CD-je. DVD pogoni so videti kot zamenjavo za CD pogone zaradi njihove povečane zmogljivosti, in od njihove uvedbe v poznih 1990-ih , ki so jih v veliki meri zamenjal pogon CD- ROM kot standardni optični pogon , vključenih v večini osebnih računalnikov . Oblikovanje

DVD pogon je bila ustanovljena leta 1990 s strani konzorcija tehnologije in elektronskih podjetij . Medtem ko sta bili dve konkurenčni formati prvotno se razvijajo istočasno , vpletena podjetja na koncu dogovorili , da se usede na eno , da bi se izognili drugi obliki vojno spominja bitke med VHS in Betamax .

Distribution

DVD pogoni so na voljo v letu 1996 , prodaja na Japonskem pred prihodom v Ameriko leta 1997. Format ni zares prijelo do leta 2003, ko se prodaja z računalnikov z DVD gorilniki narasel za 550 odstotkov na leto prej in so bile prodane skoraj 22 milijonov standalone DVD predvajalniki - s 17 milijonov v letu 2002 in samo 12 milijonov v letu 2001 .
Funkcija

DVD-pogoni dostop do podatkov na DVD-ju prek rdeči laser , ki zazna posebne mikroskopske izboklin in brazd na površini diska. Laser pošlje te podatke v računalnik z utripanjem binarno kodo , ki jeniz 0s in 1s , da lahko računalniki berejo . Ni važno,blagovna znamka DVD pogon , vsi delujejo na ta način.
Variacije

Obstajajo različne vrste DVD pogonov . Na DVD-pogoni v samostojnih DVD predvajalnikih lahko bere samo DVD video diskov in nič drugega. Funkcije računalnika DVD pogon se lahko razlikujejo . Medtem ko lahko vsi berejo DVD-je - tako podatkovni in video - nekateri lahko pišejo in reportaža DVD-jev , kot dobro. Obstajajo tudi posebni igralci so namenjeni za predvajanje DVD avdio diskov , čeprav so redki.
Decline

DVD je na upad kot video obliki . Blu - ray ,nov format HD , lahko ima več podatkov in zagotoviti boljšo sliko in zvok , kot DVD. In ker so Blu- ray predvajalniki nazaj združljiv z DVD in stane skorajenaki, jepotreba po ekskluzivnih DVD predvajalniki hitro upada . DVD gorilniki še vedno stane manj kot Blu -ray gorilniki , vendar jerazkorak med njima se zmanjšuje . Sčasoma bo Blu- ray gorilniki zamenjati DVD gorilniki , ki pravkar zamenjane CD gorilniki .

  1. KajZačetnice DVD Mean ?
  2. Najhitrejši DVD diski
  3. Kakšne so prednosti Blu-ray
  4. Kaj jeDVD 9 Format ?
  5. Kaj so vložki L1 in L2 na DVD ?