1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Domači glasbeni sistem >> sprejemniki

5 najboljših 4K sprejemnikov (4K prehod in povečanje ločljivosti)

AV sprejemnik si lahko predstavljamo kot možgane, ki nadzorujejo in napajajo sistem domačega kina. Njegova glavna funkcija je sprejemanje, interpretacija in obdelava podatkov, preden jih posreduje zvočnikom in televiziji. Zmogljivejši sprejemniki AV, kot so sprejemniki 4K, so bili razviti zaradi današnjega tehnološkega napredka.

Zakaj potrebujem sprejemnik 4K?

Potrebovali boste sprejemnik 4K, če ima katera koli naprava v vašem sistemu 4K. Če imate 4K TV, mu boste morali dati vhodni signal 4K prek virov HDMI in za preklop teh virov boste potrebovali sprejemnik 4K.

5 najboljših sprejemnikov 4k

Danes so na voljo različne znamke sprejemnikov 4K. Niso pa vsi najbolj stroškovno učinkoviti.

V idealnem primeru se odločite za pametno naložbo, ko želite kupiti sprejemnik 4K. Z raziskovanjem in izborom najboljših blagovnih znamk, ki so danes na voljo, smo vam olajšali izbiro ustreznega sprejemnika 4K za vaše potrebe.

3 najboljši izbori

Najboljši na splošno Denon AVR-X6700H 8K Ultra HD 11,2-kanalni (140 W ... Najboljši začetni sprejemnik Denon AVR-S540BT, 5,2-kanalni, 4K Ultra ... Najboljši premium izbor Sony STR-DH790 7.2-kanalni hišni kino s prostorskim zvokom... Najboljši na splošno Denon AVR-X6700H 8K Ultra HD 11.2 Channel (140W... Najboljši začetni sprejemnik Denon AVR-S540BT, 5.2-kanalni, 4K Ultra... Najboljši vrhunski izbor Sony STR-DH790 7,2-kanalni domači kino s prostorskim zvokom...

1 . Najboljši na splošno:Denon AVR-X6700H

Denon AVR-X6700H ponuja vse specifikacije najboljšega 4K AV sprejemnika na trgu. Je dobro zasnovan in zveni odlično v Hi-Fi in prostorskem zvoku.

Denon AVR-X6700H 8K Ultra HD 11.2 Channel (140 W...

Ta model je idealen za gledanje filmov v velikih prostorih, saj vključuje celotno zbirko 3D zvočne tehnologije. V tem cenovnem razredu ni konkurence, ker je zvok tako fantastičen. AVR-X6700H se od mnogih drugih sprejemnikov razlikuje po tem, da ima en HDMI vhod in dva HDMI izhoda, ki sta generacije 2.1.

Posledično AVR v celoti podpira 8K pri 60 Hz in 4K pri 120 Hz ter standard zaščite vsebine HDCP 2.3. Poleg tega so vsi vhodi HDMI združljivi z najsodobnejšo video tehnologijo in dekoderji.

Zvok velja za bolj kontroliranega in zrelega, dodatna glasnost nizkih tonov pa zagotavlja popolne in realistične glasove. V kombinaciji z odličnim povečanjem velikosti slik HD na ločljivost 8K je uporabniška izkušnja idealna.

Prednosti

 • DTS:X Pro podpira konfiguracije 7.2.6 in 9.2.4.
 • Poleg zvočnikov vam zmožnost Bluetooth TX omogoča oddajanje zvočnega signala v združljive slušalke.

Slabosti

 • Tudi pri aktivnem hlajenju je lahko sprejemnik izjemno vroč.

2. Najboljši začetni AVR:Denon AVR-S540BT

Ta Denon ima vgrajene zmožnosti Bluetooth za brezžično pretakanje glasbe. Njegova povezljivost Bluetooth vam omogoča brezžično pretakanje glasbe iz pametnega telefona, prenosnika ali tablice, ki podpira Bluetooth.

Sprejemnik Denon AVR-S540BT, 5.2 kanalni, 4K Ultra...

To vam omogoča poslušanje glasbe med opravljanjem drugih opravil na vašem pametnem telefonu.

Druga značilnost tega sprejemnika je, da je opremljen z najsodobnejšo tehnologijo obdelave zvoka.

Lahko dekodira DTS-HD Master Audio in prostorski zvok Dolby TrueHD. Dolby TrueHD je zvočna tehnologija, ki zagotavlja kinematografske zvočne učinke. DTS-HD Master Audio izboljša čistost zvoka, hkrati pa omogoča zvok brez izgub. Za več informacij si oglejte naš pregled sprejemnikov Dolby.

Prednosti

 • Vključen je mikrofon za umerjanje zvoka za natančno nastavitev razporeditve zvočnikov v prostoru za domači kino
 • Ta enota ima dva kompozitna video vhoda in en kompozitni video izhod.
 • Uporabite daljinski upravljalnik pametnega televizorja ali aplikacijo za pametni telefon za upravljanje naprave.

Slabosti

 • Fono vhod za gramofon manjka

3. Najboljši premium izbor:Sony STR-DH790

Ta sprejemnik podpira tehnologijo visokega dinamičnega razpona (HDR), ki je še ena vrhunska funkcija.

Sony STR-DH790 7.2-kanalni domači kino s prostorskim zvokom...

Zagotavlja izjemno svetlost in kontraste za boljše barve in podrobnosti na slikah. Podpira tudi Dolby Vision, HLG in HDR10 ter druge sodobne tehnologije HDR.

S tem sprejemnikom boste imeli na voljo različne možnosti za nastavitev zvočnikov za domači kino. Sprejemnik podpira prostorski zvočni sistem 7.2 ali 7.1. Uporabite ga lahko tudi kot 5.1.2-kanalni sprejemnik Dolby Atmos. Morda boste dobili celo prostorske zvočne učinke s samo dvema stereo zvočnikoma.

Prednosti

 • Ohranja kakovost slike od vira do zaslona zahvaljujoč zmožnosti prehoda 4K.
 • Sprejemnik vključuje nastavitveni mikrofon, ki mu omogoča prilagajanje zvočnega izhoda glede na območje in zvočnike.
 • Pametna tehnologija Bluetooth za brezžično pretakanje glasbe

Slabosti

 • Cenovni razredi, ki so dražji

4. Najboljši proračunski sprejemnik:Yamaha RX- V685

Yamaha RX-V 685, ki bi ga morali označiti kot najboljši poceni sprejemnik 4K, ponuja veliko več funkcij kot drugi podobni izdelki, če iščete osnovni sprejemnik z večjo ločljivostjo 4K.

Yamaha RX-V685 7.2-kanalni AV sprejemnik z...

RX-V 685 ima osnovne funkcije, kot je možnost pretakanja glasbe neposredno iz Spotify ali drugih omrežnih virov prek brezžičnih pametnih zvočnikov in Wi-Fi.

Yamaha RX V685 ima procesor Dolby za prostorski zvok. Za Dolby Audio je na voljo veliko nastavitev (zvok nizke glasnosti, samodejna glasnost ali način dvojnega ojačanja za hkratno upravljanje visokih in nizkih tonov).

Yamaha RXV685 podpira tudi večkanalne formate Dolby Digital in Dolby True HD.

Prednosti

 • Njegova uporaba na drugih zvočnih sistemih je omejena zaradi združljivosti z MusicCast.
 • Združljivost s stisnjenimi vrstami datotek je bila izboljšana.

Slabosti

 • Zvok postane popačen in prekinjen pri visokih nastavitvah glasnosti, do vključno popolnega izklopa zvoka.

5. Najboljše predvajanje zvoka 3D:Onkyo TX-SR393

Ta sprejemnik ustvarja veliko zvokov, pri čemer vsak kanal odda 155 vatov pri 6 ohmih ali 80 vatov pri 8 ohmih.

Onkyo TX-SR393 5.2-kanalni A/V sprejemnik

Zmogljivim zvočnikom lahko zagotovi dovolj moči za izboljšanje prostorskega zvoka v veliki sobi. Zvočnikom zagotavlja zvok celotnega razpona v območju od 20 Hz do 20 kHz.

Vrhunske zmogljivosti Bluetooth tega sprejemnika 4K so še ena ključna lastnost. Pri pretakanju glasbe prek povezave Bluetooth lahko upravljate glasnost iz naprave, ki podpira Bluetooth.

Za poslušanje zvoka sprejemnika lahko uporabite tudi slušalke Bluetooth. Na ta način, ko poslušate glasbo ali gledate film pozno v noč, ne boste zbudili preostale družine.

Prednosti

 • Podpira DTS Neural :Mešanje navzgor in Dolby Surround.
 • Podprti sta tehnologiji Dolby Decoder in DTS Decoder.
 • Bluetooth tehnologija je vgrajena za brezžično pretakanje glasbe
 • Povečanje ločljivosti signala 4K ali 8K
 • 4K ali 8K Video Passthrough

Slabosti

 • Brez zmogljivosti Bi-amp
 • Ni povezave Wi-Fi
 • Brez izboljšave IMAX

Zakaj potrebujete sprejemnik 4K?

Pri uporabi televizorja 4K mora biti celotna veriga naprav združljiva s 4K. Torej, če kupite nov 4K TV in ga želite napajati 4K prek virov HDMI in želite te vire preklopiti s sprejemnikom AV (namesto s televizorjem), boste morali kupiti nov sprejemnik 4K.

Kaj je povečanje ločljivosti sprejemnika 4K?

Višanje ločljivosti je preprosto povečanje dohodnega video signala na višjo ločljivost. Povečanje izvornega videoposnetka nizke ločljivosti (kot je Full HD (2K)) na signale visoke ločljivosti 4K je možno s povečanjem 4K.

Posledično vam AV-sprejemniki z večjo ločljivostjo 4K omogočajo gledanje in doživljanje videopodatkov Full HD prek HDMI v boljši kakovosti.

Kaj je prehod 4K?

Zmogljivost prehoda 4k omogoča prenos podatkov prek sistema brez zmanjšanja kakovosti slike.

Na televizorjih in projektorjih, združljivih s 4K, AV-sprejemnik s funkcijo prehoda 4K reproducira signale 4K iz opreme za predvajanje videa, pri čemer ohranja kakovost 4K – to se imenuje prehod 4K.

Zaključek

Izbira najboljšega sprejemnika 4K za vaše zahteve in proračun ne bi smela biti velik zalogaj, ko poznate prave stvari, na katere morate biti pozorni. Preprosto se prepričajte, da ima sprejemnik, ki ga kupite, vse funkcije, ki jih želite. Prepričajte se tudi, da je izdelan iz visokokakovostnih materialov za dolgotrajno vzdržljivost in zanesljivost.


 1. Best sprejemniki z HDMI
 2. Podrobnosti o digitalnih sprejemnikov
 3. Best AV-sprejemniki za MP3 predvajanjem
 4. Osnovni Stereo sprejemniki
 5. Vrste Home Theater sprejemniki