1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako dostopati do mape Windows AppData

Z mislijo na organizacijo in varnost je Microsoft spremenil svojo strukturo map, začenši z operacijskim sistemom Windows Vista, da bi vključil dodatno plast zaščite za pomembne programske in sistemske datoteke. Mapa AppData se je pojavila kot prostor za dobro razvite aplikacije za shranjevanje nastavitev, datotek in podatkov na skupni in zaščiteni lokaciji za vsak uporabniški profil v računalniku. Privzeto sta mapa AppData in njena vsebina skriti v File Explorerju.

Struktura mape AppData

Mapa Gostovanje je ena od treh podmap v mapi AppData. Vsebuje elemente, ki se premikajo z uporabniškim profilom med računalniki, povezanimi v omrežje v isti domeni. Vaši priljubljeni brskalniki in zaznamki so na primer na voljo v vašem profilu na vsakem omrežnem računalniku. Podmapi Local in LocalLow vsebujeta podatke, značilne za en računalnik ali prevelike za udoben prenos prek strežnika. Podmape so razdeljene po ravni dostopa. Mapa LocalLow vsebuje nastavitve in podatke na nižji ravni, kot so datoteke, ki jih na primer potrebujete, ko delujete v zaščitenem ali varnem načinu.

Skrivanje z razlogom

Mapa AppData je del koncepta Windows File Protection, ki prepozna različne stopnje računalniškega znanja med uporabniki Windows. Privzeto skrivanje sistemskih datotek v File Explorerju je bila ključna strategija za zaščito operacijskega sistema Windows, z dodatkom mape AppData pa so nastavitve programa in aplikacij zdaj podobno zaščitene. Brisanje, premikanje ali spreminjanje datotek ali map ali podmap AppData lahko prepreči pravilno delovanje vaših aplikacij.

Uporaba nadzorne plošče

Za dostop do mape AppData morate najprej prikazati skrito mapo v Raziskovalcu datotek, nastavitev, ki je na voljo na nadzorni plošči. V sistemu Windows 8 v iskalno vrstico vnesite »mapa« in v rezultatih iskanja v možnostih mape izberite »Pokaži skrite datoteke in mape«. Izberite zavihek »Pogled« in v meniju Napredne nastavitve poiščite »Skrite datoteke in mape«. Kliknite gumb zraven »Pokaži skrite datoteke in mape« in kliknite »V redu«. Mapa AppData in podmape bodo zdaj prikazane v upravitelju datotek.

Uporaba upravitelja datotek

Do skritih datotek in map lahko dostopate tudi prek upravitelja datotek. V sistemu Windows 8 kliknite »Datoteka« v zgornjem levem kotu okna upravitelja datotek in izberite »Spremeni mapo in možnosti iskanja«. V oknu Možnosti mape izberite zavihek »Pogled« in v meniju Napredne nastavitve poiščite »Skrite datoteke in mape«. Kliknite gumb zraven »Pokaži skrite datoteke in mape« in kliknite »V redu«. Mapa AppData in podmape bodo zdaj prikazane v upravitelju datotek. Windows Vista in Windows 7 za dostop uporabljata metode upravitelja datotek in nadzorne plošče, čeprav z nekaj manjšimi razlikami v imenih menijev.


  1. Kako dostopati do Windows Mobile 6.5 za Windows mape z namizja
  2. Kako za dostop do strežnika Exchange Server na Windows Mobile 6
  3. Kako za dostop do imenika v operacijskem sistemu Windows Mobile
  4. Kako, da imajo skrito mapo na Samsung Reality
  5. Kako odpreti iPod datotek v operacijskem sistemu Windows