1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Osebni avdio >> Slušalke

5 najboljših vintage slušalk 

Slušalke so nenavadne, to pa zato, ker je pri večini drugih pripomočkov novejše skoraj vedno boljše, s slušalkami pa ni tako. Našli smo nekaj starejših slušalk, ki še danes delujejo, da bi dokazali to trditev. Nimajo dodatnih funkcij in bodo morda kmalu ukinjeni, vendar so še vedno odlična ponudba za vsakogar, ki uživa v retro videzu in občutku.

Najboljši izbor

PortaPro proizvajalca Koss

Ljudje še vedno uporabljajo slušalke Koss PortaPro kljub njihovemu staremu videzu kot nekaj, kar se ponuja poleg Super Nintendo ali priljubljenega Sony Walkmana.

RAZPRODAJA!! Koss Porta Pro On Ear slušalke z etuijem, črne...

Videz PortaPro "Nazaj v prihodnost" ni za vsakogar, zlasti zaradi razloga, ki vključuje tanek naglavni trak, ki ima navado gristi lase. Toda čudovit prostorski zvok ponuja neverjetno izkušnjo.

Sony MDR-7506

Od zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja je Sony MDR-7506 priljubljen med radijskimi DJ-ji, vendar vam ni treba biti strokovnjak, da bi cenili njegov naraven zvok, lepo uravnotežen profil.

RAZPRODAJA!! Sony MDR7506 Professional Large Diaphragm...

Nekaterim se bo morda zdel zvok iz slušalk Sony MDR-7506 nekoliko tanek, vendar te slušalke dobro delujejo z različnimi žanri.

Sennheiser HD 600

Od poznih devetdesetih let prejšnjega stoletja je HD 600 fantastičen spremljevalec za domači kino ali vrhunske zvočne nastavitve.

Sennheiser HD 600 - Avdiofilska Hi-Res odprta zadnja stran...

Še vedno igra gladko, obsežno in čisto za stare slušalke. HD 600 niso posebej premakljivi zaradi svojega umirjenega tona in dejstva, da so vsi odprti. Kljub temu je lahko poslušanje še vedno pomirjujoče s pravilnim zvokom.

K240 AKG

AKG K240 Studio je nadgrajena različica starejšega monitorja AKG K240, vendar njegova oblika in zvok še vedno spominjata na legendarni par iz sedemdesetih let.

AKG Pro Audio K240 STUDIO Over-Ear, Semi-Open,...

To so polodprte slušalke, namenjene studijskim profesionalcem, zato nimajo veliko basov, imajo pa veliko podrobnosti in široko zvočno kuliso.

SR80e Grado

Grado SR80e je znova bolj prenovljena različica starodobnih slušalk, vendar je dovolj blizu svojemu predhodniku, da si prisluži mesto tukaj.

GRADO SR80x Prestige Series žični stereo z odprtim zadnjim...

Kot smo že omenili, Gradove ročno izdelane pločevinke niso za vsakogar, a njegovi privrženci mejijo na kult zaradi naravnega zvoka in čistega podajanja.

Najpogosteje zastavljena vprašanja (FAQ)

 • Ali je kakovost retro vintage slušalk primerljiva s kakovostjo sedanjih slušalk?

Res so! Najboljše retro vintage slušalke imajo vse funkcije svojih sodobnih primerkov.

Imajo žično/brezžično možnost zaradi Bluetooth aptX, tako da jih lahko uporabljate tudi do 30 metrov stran od vaše naprave. Te slušalke imajo tudi dolgo življenjsko dobo baterije in zmožnosti odpravljanja hrupa.

 • Katere so najboljše znamke retro vintage slušalk?

Retro vintage slušalke niso enake kot običajne slušalke in jih ne nudijo vsi proizvajalci.

Nekatere izmed največjih blagovnih znamk slušalk v retro slogu, kot so Marshall, Sony, Koss, Panasonic in druge, morda že poznate. V tem vodniku boste odkrili pregled izdelkov teh blagovnih znamk.

 • Kaj lahko počnete s starinskimi retro slušalkami?

Retro vintage slušalke niso samo za domačo uporabo; lahko jih uporabite za karkoli, odvisno od dodatnih funkcij, ki jih izberete.

Retro vintage slušalke z zvokom studijske kakovosti so bile zasnovane izključno za mešanje zvoka med koncerti v živo, snemanji in DJ aktivnostmi. Na voljo so tudi slušalke s slušalkami in vgrajenimi mikrofoni, ki so idealne za igranje.

Najboljše starinske slušalke

MDR-51 bi zlahka šteli za največje vintage slušalke, vendar to ni zaradi pomanjkanja nizkih tonov; namesto tega zato, ker so na ušesih s penastimi blazinicami.

Par MDR-54 iz leta 1990 ima več nizkih tonov, vendar zvenijo odlično zdaj, ko so opremljeni z ustreznimi blazinami in ne s peno, ki še izboljša nizke tone.

Tukaj so specifikacije.

■ Cena ~ 3000 $

■ Vnesite dinamični tip na prostem

■ Membrana 30 mm dome

■ Impedanca 24Omu

■ Frekvenčni pas predvajanja 14–24.000 Hz

■ Dovoljena vhodna moč 100 mW

■ Občutljivost 105DB / MW

■ Koda 2m OFC Litz žični stereo dvosmerni vtič

■ Teža 52g (Ne vsebuje kode)

■ Prodaja avgust 1990

■ Ukinjeno okoli leta 1994

Slušalke v slogu osemdesetih

Slušalke Grado Prestige SR325e

Grado, ustanovljen v Brooklynu, razvija avdiofilom prijazne slušalke že od petdesetih let prejšnjega stoletja. Torej, če so njihovi izdelki zdaj videti vintage, je to zato, ker se je spremenil preostali svet, ne oni.

Medtem ko nekateri dizajni podjetja segajo v 60. in 70. leta 20. stoletja, se model Prestige SR325e ponaša z aluminijastim ohišjem in dizajnom, ki ga je navdihnila rešetka zvočnika, ki kriči v 80. letih prejšnjega stoletja – in pri tem zveni odlično.

Brezžične starodobne slušalke

Brezžične naglavne slušalke MW60 proizvajalca Master &Dynamic

Klasična zasnova se sreča z najsodobnejšo tehnologijo:te zložljive naglavne slušalke so narejene iz visokokakovostnih materialov, kot sta zrnato usnje in okvir iz nerjavečega jekla, opremljene pa so z Bluetoothom in 16-urno baterijo za pretakanje glasbe iz vašega telefona.

Brezžične slušalke Koss

Slavni Koss Pro-4AA so bili od svojega nastanka deležni več revizij, vendar ta izdaja še vedno pripoveduje edinstveno zgodbo. Na voljo je s čudovito vojaško zeleno barvno shemo in briljantnim srebrnim trakom. Te slušalke izžarevajo pridih.

Blagovna znamka Koss ima dolgo zgodovino, a te slušalke imajo veliko več. Zanimiva stvar pri Pro-4AAs je, da so bile to prve dinamične slušalke, ki so zagotavljale natančen, polnofrekvenčen zvok visoke ločljivosti, kar je revolucioniralo zvočno industrijo.

Slušalke Walkman Vintage

Žične naušesne slušalke iz Sonyjeve serije ZX

Ušesne slušalke Sony serije ZX imajo vse, saj združujejo udobje in zmogljivost v enem paketu. Druga odlična lastnost je vrtljiva, zložljiva in zaprta zasnova ušesnih čašk, ki ujamejo zvok, hkrati pa zavzamejo zelo malo prostora.

So dodatno podložene, da vas med nošenjem udobijo. Vrata v obliki črke L sprejmejo 3,5 mm priključek, kabli tipa y proti zapletanju pa so dolgi 1,2 metra (3,93 čevljev). Tudi ko plešete na svojo najljubšo pesem, so odporne proti zatikanju.

Nikoli vam ne bo treba skrbeti za polnjenje ali zamenjavo baterij s temi slušalkami, ker so žične.

Starinske slušalke z mikrofonom

Studio Pro-10 so naglavne DJ slušalke z dinamičnim basom. To je na voljo kot 50-milimetrski gonilnik iz neodima, ki natančno reproducira vso dinamiko vaše glasbe, hkrati pa zagotavlja regulirane nizke tone, ki si jih želijo DJ-ji in avdiofili.

Popoln je za DJ digitalne mešalne mize, mešalne plošče, gramofone, spremljanje v snemalnih studiih, filmsko produkcijo, videoposnetke, elektronsko zbiranje novic – skoraj vse aplikacije, ki zahtevajo visokokakovosten zvok.

Specifikacije

 • Model:Pro-10
 • Barva:črna
 • Zvočnik:50 mm
 • Impedanca:32 Ohmov
 • Občutljivost:110 dB +- 3 dB
 • Frekvenčni odziv:20Hz–40KHz
 • Največja vhodna moč:1600 mW
 • Vrsta vtiča:3,5 mm/6,35 mm
 • Stereo kabel 1:2m-3m 9,8ft 3,5mm do 6,35mm
 • zvit kabel Kabel 2:1,2 m 3 ft 3,5 mm do 3,5 mm kabel z mikrofonom

Starinske Bluetooth slušalke

Ušesne slušalke Marshall

Marshall Amplification je dobro znano avdio podjetje, ki oblikuje in proizvaja različno avdio opremo, kot so zvočniki, slušalke in ojačevalniki.

Ustanovljeno je bilo v Londonu leta 1962. Marshall's Monitor je prvi brezžični naušesni model podjetja. Najprej je bil na voljo kot žični model, vendar je bil od takrat izboljšan, da vključuje Bluetooth, čudovito funkcijo.

Zaključek

Čeprav bi vas večina teh vintage slušalk zlahka prestrašila, ko pomislite na leto proizvodnje. Ko pa izberete katero koli od vintage slušalk, omenjenih v tem članku, bo zagotovo vreden nakup. Ne pozabite, staro je zlato.

Če vintage slušalke niso za vas, potem lahko vedno dobite brezžične slušalke Bluetooth, vendar upoštevajte, da lahko traja nekaj časa, da se nekatere od teh brezžičnih slušalk polnijo; to je velika pomanjkljivost.


 1. Bose Triport Vs . Sennheiser
 2. Slušalke Phillips Noise Reduction -
 3. Stili stereo slušalke
 4. Slušalke Vs . Canalphones
 5. Kaj so slušalke za v uho ?