1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Osebni avdio >> Slušalke

Primeri rutine Alexa – Seznam MONSTER

Našli ste ga. Vedno rastoči seznam primerov rutin MONSTER Amazon Alexa. Ta seznam odmevov obstaja kot vir idej za vaše lastne rutine Alexa. Pravzaprav komentirajte spodaj in nam sporočite, kaj kuhate v lastni avtomatizaciji doma, kar tukaj ni navedeno. Več ko naštevamo, več se naučimo novih idej za naše rutine.

Opomba :da jih ne smete zamenjevati z Alexa Skills, čeprav boste morda potrebovali nekaj Alexa veščin, omogočenih za nekatere naprave za avtomatizacijo doma, da bodo delovale z rutinami. To je druga objava.

Nobenega razloga ni, da teh rutin ne bi bilo mogoče zgraditi na nek način tudi z uporabo Google Home in Apple Homekit, čeprav imajo vse strojne in digitalne pomočnike razlike. Google ima rutine in dejanja, Alexa ima rutine in Homekit ima avtomatizacije.

Kul dodatek je tudi možnost izvajanja akcijskih rutin iz vašega avtomobila, če imate echo auto. Ko se približujete domu, lahko rečete stvari, kot je "Alexa, doma sem" (ali za to uporabite geografsko lokacijo) in vaša garaža se lahko odpre, luč na verandi ugasne za eno in vaš termostat se prižge.

Kaj so rutine Alexa?

Rutine Alexa so v teoriji precej osnovne, vendar lahko zelo hitro postanejo zelo zapletene. Več ko jim dodajate, bolj zapleteni postajajo. Vsakič, ko grem v aplikacijo Alexa in si ogledam možnosti, me lahko v glavi precej preplavijo ideje o tem, kaj vse lahko naredim.

To je dobra stvar – ne razumite me narobe. Sposobnost organiziranja in avtomatizacije toliko področij svojega življenja, samo z uporabo rutin in pametnega pomočnika, je izjemna.

Na njihovi zelo osnovni ravni so rutine zelo lahko razumljive. Delujejo takole:

Če se to zgodi
potem
naredi to. (ali te stvari)

Primer bi bil:

Če rečemAlexa , vklopite stikalo grelca
potem
Vklopi stikalo, imenovano »Grelnik

ali

Če je Sončni vzhod (lahko izberete lokacijo za to)
potem
Izklopi moja zunanja luč

Več dejanj v rutini

Zlasti z Alexo lahko imate en dogodek »Če to« ali ukaz, vendar se lahko kot rezultat zgodi več stvari. Primeri bi bili:

Če rečemAlexa , čas meditacije
potem

 1. Vklopite salon do 50 % svetlosti in spremeni barvo v vijolično (z uporabo pametnih žarnic LIFX Blubs ali Philips Hue)
 2. Predvajaj “Meditation Soundtracks by the Paz” na Spotify za 10 minut
 3. Vse naprave Alexa nastavite na »Ne moti«

drug primer več dejanj v rutini bi bil

Če je Sončni zahod (na moji domači lokaciji – lahko izberete tudi druge lokacije)
potem

 1. Vklopi mojo luč na verandi (LIFX ali Hue ali katera koli druga možnost pametnega stikala za luč)
 2. Zapri moje salonske žaluzije (tukaj je nekaj možnosti za strojno opremo. Na primer mySmartBlinds)
 3. Zapri moja garažna vrata, če še niso (tudi tu je nekaj možnosti, kot je Tailwind)
 4. Nastavite termostat na 72f
 5. Reci mi "Čas je za kuhanje večerje".

Tukaj so zasloni v aplikaciji Alexa, da začnete razmišljati o zamislih:

Vidite, da je toliko možnosti, jaz pa samo praskam po površini. Ko pridete domov, lahko prižgete luč v garaži. Lahko bi imeli alarm, ki bi vas zbudil ob 7. uri zjutraj, nato pa bi Alexa prebrala novice in vremenska poročila, vklopila grelec in aparat za kavo, vse v eni rutini. itd itd

Dodatna opomba. V vsaki rutini so pogosto izbirne dodatne nastavitve.

S tem mislim:

ČE JE TO se zgodi TADAJ naredite to (in nastavite to nastavitev )

Z uporabo podobnega primera kot je primer »Ugasni luč ob sončnem vzhodu« z zgornjega seznama, boste te dodatne možnosti videli tudi v nastavitvah za napravo ali situacijo.

Tukaj je primer z možnostmi:

Če je 15 minut pred sončnim zahodom na moji lokaciji počitniških hiš
potem
Vklopi moja zunanja luč in ga nastavite na 50 % svetlost

Tehnično je še vedno samo ena (1) ČE to potem TA rutina, vendar so v aplikaciji na voljo dodatne nastavitve. Videli jih boste, ko boste začeli postavljati svoje rutine.

Toliko stvari!

Seznam strojne opreme za avtomatizacijo doma za rutine

V tej objavi te rutine Alexa zahtevajo določeno število strojnih naprav za avtomatizacijo doma, ki sem jih navedel spodaj. Vsako od teh je pogosto mogoče nadomestiti s podobno strojno opremo različnih znamk, vendar ima vsaka svoje omejitve. Če niste prepričani, kaj kupiti - vprašajte v spodnjih komentarjih. Predvsem se prepričajte, da so združljivi z Alexa.

Primer tega so pametne barvne žarnice. Obstaja veliko blagovnih znamk, ki ponujajo pametne žarnice, združljive z Alexa, tako da čeprav imamo Philips Hue in LIFX, morda imate ali kupite druge.

Menim, da bi v idealnem primeru potrebovali približno 3 različne vrste naprav za avtomatizacijo doma da postanejo stvari zares zabavne, je tudi vaš mobilni telefon, toda to bi lahko bilo #4.

Ko rečem naprave, mislim na stvari, kot so pametne žarnice, alarmni sistemi, univerzalni daljinci, pametna stikala, pametni zvočniki, pametni odpirači garažnih vrat itd.

Začetek z enim izdelkom, kot je pametna žarnica, je odlična vstopna točka in lahko ljudem, s katerimi živite, pogosto pokažete, kako dobra in enostavna je lahko avtomatizacija doma.

Samo zmožnost reči "Alexa, vklopi/izklopi salonsko luč" lahko postane nekaj, na kar se ljudje navadijo in so od tega celo odvisni. Opravilo vstajanja in ugašanja luči postane čudno, ko lahko Alexa/Googlu/Siri preprosto ukažete, naj to stori.

Avtomatizacija doma je odlična . Če živite z ljudmi, ki ne dobijo navdušenja, potem začnite z majhnimi in povečujte. Vsak korak naprej bo pokazal, kako koristni so lahko digitalni pomočniki in naprave za avtomatizacijo doma. Lahko pride do točke, ko so stvari, kot je odhod zvečer v posteljo, ugašanje luči, televizije in ročno preverjanje ključavnic vrat, tuje in nadležno. Še posebej, ko lahko preprosto rečete 'Alexa, čas za spanje '!

Kontrolni seznam elementov za avtomatizacijo doma. Večina teh izdelkov je bila kupljena pri Amazonu – povezave se bodo odprle v novih zavihkih, če jih želite zložiti na kup in pogledati pozneje.

Seznam naprav za avtomatizacijo doma

 • Varnostni sistem Abode (Gen 2 | Iota)
 • Alexa echo in echo dot
 • Google Home mini
 • Pametne žarnice LIFX (tukaj si oglejte naš pregled žarnic LIFX)
 • Pametna stikala Aeotec
 • Harmony Hub
 • Philips Hue Smart Bulbs – imamo 2 Philipsovi pametni žarnici, povezani prek Abode brez Hue Hub, vendar bi priporočali Hue Hub, saj jih je bolje imeti in so zanesljivejše povsod.
 • Odpiralo za garažna vrata Tailwind s ploščkom Bluetooth Bluetooth za iPhone (tukaj si oglejte našo oceno o odpiraču garažnih vrat Tailwind)
 • Pametna ključavnica Yale Zigbee
 • Amazon Ring Doorbell
 • Odličen dodatek so tudi Ring Stickup Cams. Solarna različica je odlična.

Poskušal jih bom združiti v nekakšen vrstni red, da boste lahko skočili na razdelke, ki se nanašajo na to, kar poskušate doseči. Menim, da je najboljši način razmišljanja o rutinah in urnikih avtomatizacije doma ta, da razmišljate o dogodkih v vašem dnevu, npr. prebujanje, odhod od doma, prihod domov, gledanje televizije, odhod v posteljo.

Primeri rutin Alexa

Zdaj, ko smo pokrili osnove rutin Alexa, kako delujejo in kako jih nastaviti, imamo ta seznam vedno večjih primerov, ki vam bodo dali misliti. To bi bilo priročno, ko smo začeli z našo Echo Dot, zato upamo, da bo pomagalo tudi vam.

1:Rutina za spanje

Mesto :Sedenje v salonu ob koncu noči

Povej – »Alexa , čas za spanje«

 • Izklopite Apple TV, TV in Denon stereo (Harmony Hub)
 • Nastavite salonsko svetlobo na 50 % (Philips Hue je povezan s središčem Abode Hub, ne s središčem Philips Hub)
 • Vklopite svetilko v spalnici, nastavite svetlost na 50 %, nastavite barvo na Candlelight (LIFX Smart Bulbs)
 • Začnite predvajati zvoke narave iz storitve Spotify

Ko ste v postelji (in ste si umili zobe)

Mesto :Spalnica, v postelji, pripravljen za spanje

Povej – »Alexa , lahko noč«

 • Izklopite salonsko luč (Philips Hue)
 • Izklopite svetilko v spalnici (LIFX)
 • Nastavite glasnost na 2 na Bedroom Alexa
 • Začnite predvajati seznam predvajanja Ocean Waves na Spotifyju 15 minut samo
 • Izgovorite frazo »lahko noč«

Rutine za bivalni prostor/HT sobo/TV sobo ali Rec sobo

Mesto :V salonu/prostoru za počitek, običajno ponoči.

1:Povej – »Alexa , filmski čas«

 • Vklopite Apple TV, TV in domači kino stereo (Harmony Hub)
 • Vklopite salonsko luč, nastavite svetlost na 50 % in barvo na vijolično (LIFX ali Philips Hue). Barva je seveda popolnoma vaša izbira.
 • Recite »Uživajte v svojem filmu. Si dobil pokovko?”. Say malo o teh je samo za zabavo in ker jih je enostavno narediti. Dodajam jih večini rutin.

2:Povej – »Alexa, športni večer:

 • Vklopite Apple TV, TV in domači kino stereo (Harmony Hub)
 • Vklopite salonsko luč, nastavite svetlost na 100 % in barvo na zeleno (LIFX ali Philips Hue). Zdi se, da je zelena športna barva … kajne?

3:Povej – »Alexa, čas meditacije:

Kot družina vsi izvajamo 5 minut sproščujoče meditacije v salonu, preden gredo otroci spat. Ugotavljamo, da jim pomaga prilagoditi čas za spanje in se umiriti. Trenutno uporabljamo Simple Habit za naše rutine meditacije pred spanjem.

 • Vklopite Stereo za domači kino (Harmony Hub + Denon Amp) – svoj zvočnik Echo lahko preprosto uporabljate, ne da bi potrebovali HiFi ojačevalnik. Uporabljam stereo ojačevalnik, saj je zvok bolj obdajajoč, toda za spalnice so zvočniki Echo v redu – tudi pika je v redu.
 • Vklopite salon , nastavite svetlost na 40 % in barvo na toplo oranžno (LIFX ali Philips Hue).
 • Nastavite vse naprave Alexa na Ne moti .

Rutine Alexa za varnost doma

1:Kdaj – »Ko je zaznano gibanje na vhodnih vratih, zvoni kamera«

Če imate obročno kamero za vrata ali samostoječo kamero ali katero koli obročno kamero, lahko naredite veliko s preostalim delom vašega doma. Stvar, ki nam manjka, je tretji IF THIS THEN BUT ONLY kontrolnik v Alexa, za katerega upam, da prihaja. npr. Če je pri vhodnih vratih zaznano gibanje, prižgite zunanjo luč, VENDAR SAMO, če je ponoči.

Amazon je dodal urnik, ki pomaga. To pomeni, da lahko nastavite dejanje, vendar ga imate omogočeno samo za določen čas dneva. npr. Če kamera na mojih vhodnih vratih zazna gibanje, POTEM prižgi zunanjo luč, VENDAR SAMO, če je ura med 21. in 6. uro . To bo pokrilo večino vaših potreb, vendar morda ne vseh. V idealnem primeru bi bilo pametneje izbrati »če je temno«, nato pa bo, tako kot varnostni sistem bivališča, na podlagi vašega časovnega pasu samodejno vedel, ali je temno.

 • Ko kamera na sprednjih vratih zazna gibanje, TAKOJ prižgite zunanjo luč.

Rutine Alexa za otroke

1:Povej – »Alexa , Naprej Power Rangers!«

 • Povej »Naprej Power Rangers!«
 • Vklopi vklop vse barvne pametne žarnice v hiši in nastavite na spreminjanje barv prizor.
 • Predvajaj »Powers rangers theme song« iz Spotify za 1 minuto . (Omejitev 1 minute je zato, ker imajo starši do takrat običajno dovolj).

Ne razumem teh primerov rutin Alexa

Če imate v rutini niz dejanj, mora biti možnost za predvajanje glasbe zadnja na seznamu dejanj. Nisem prepričan, zakaj je tako, vendar je to način, na katerega je Amazon poskrbel. Lahko se zgodi, da morajo biti vse druge zvočne čakalne vrste najprej pred predvajanjem glasbe.

Povzetek

Več pametnih naprav kot imate v svojem arzenalu avtomatizacije doma, več možnosti imate z rutinami Alexa. Eksponentno raste in sčasoma vemo, da bo Amazon rutinam dodajal vedno več novih funkcij.

Toda kot lahko vidite iz nekaterih od teh rutin, lahko samo z mobilnim telefonom (za preproste rutine določanja lokacije itd.) in celo z eno samo pametno žarnico počnete najrazličnejše zabavne stvari.


 1. Seznam aplikacije za Android telefon Verizon
 2. Varnostno kopiranje imenika zaslon na BlackBerry
 3. Kako Pomaknite se na vrh dolgega seznama za BlackBerry
 4. Seznam Cellphones z QWERTY tipkovnico,
 5. Kako Premakni Apps na Lite Seznam Launcher