1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> optika >> Night Vision

Zakaj je Night Vision Green

?Vojska v času vietnamske vojne, ki je razvil prve praktične daljnoglede za nočno opazovanje . Ta oprema , prvotno znan kot " Starlight področji , " izkoriščena - slikovne okrepitev cevi za razširitev svetlobe iz okolja luno in zvezde in proizvajajo elektronske slike predmetov nevidne s prostim očesom . Imenovani Generation 1 , se ta osnovna tehnologija je danes še vedno uporabljajo v spodnjem listo področji nočno opazovanje potrošnik razreda in daljnogledi . Od leta 1970 ste bili sposobni za nakup naprav za nočno opazovanje do ravni 3 generacije . Ti sistemi razvijajo in močno povečujejo zasnovo Generation 1 proizvajati višjo resolucijo, v razmerah z nižje ambientalno svetlobo . Tri bistvene elemente nočno gledanje tehnologije sofotokatode , nekatere oblike ojačanja kot je mikro -kanalni plošči in fosforjevega gledanja zaslona . Ostanejo usklajeni med generacijami . Vizualno blagovna znamka vseh nočno gledanje opreme jezelenkast odtenek slik v pregledovalniku . Fotokatode

velik objektiv na koncu področja za nočno gledanje zbira razpoložljive svetlobe, vključno s spodnjega spektra nevidne IR. Objektiv se osredotoča luč fotokatode , vhodni površine za ojačanje slike na . Fotoni tega šibkega svetlobne energije pretvori v elektrone , dopolnjena in izpuščen iz katode . Elektronska polje v ojačanje slike, vezje pospešuje elektrone povečati svojo hitrost .
Micro - Channel Plate

vzbujanje elektronov teče v milijonih luknje v mikro - kanal plošča, vsak elektron ohranja svojo prilagajanje glede na prvotni podobi . Ko gredo skozi mikro kanale , elektroni rebound off posebej prevlečeno površino in množijo eksponentno , ki tvorijo goste oblake elektronov in okrepitev originalno podobo .
Phosphor Zaslon

Elektroni kaskadnem iz mikro kanalov in zadenejo zadnji zelenega fosforjevega zaslona . Energija iz elektronov vznemirja fosfor , ki pretvarja elektronov v fotonov . Ti žareče fotoni tvorijo zelenkasto sliko na zaslonu v notranjosti očesne gledanja objektiv nočno gledanje opreme .
Zakaj Green?

Zeleno obarvano slik za nočno opazovanje je povsem by design . Druge barve so proučevali in rdeči fosfor je bil uporabljen v nekaterih naprav . Vendar pa poskusi so pokazali , da so prehodi v odtenkov , ki sestavljajo slike, enobarvne Night Vision najbolj natančno zaznava , ko prikazan v zeleni barvi . Človeško oko zaznava skoraj dvakrat toliko subtilnih tonov pri zelenih valovnih dolžinah kot v rdečo , in skoraj štirikrat več kot modre barve.

  1. Načelo očala za nočno opazovanje
  2. Uporabe Marine Night Vision Oprema
  3. Domače Night Vision Devices
  4. Night Vision Generation Razlike
  5. Night Vision Monokularni Tips & Tricks