1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD snemalniki

Kakšna jerazlika med DVDR & DVDRW

Ste že kdaj hodil v trgovino in osuplo stala pred zapored po vrsti DVD vreten spraševala, kaj vsi ti različni simboli in črke pomenijo ? To je lahko zelo zmedeno , da ugotovimo, katero kupiti . Dobra novica je, da združljivost je zato, ker so DVD-ji bile približno za nekaj časa precej manj vprašanje , kot je nekoč bil . Večina DVD formate bo nemoteno deloval z večino DVD snemalniki in predvajalniki , vendar so vsimalo drugačen . To je koristno, da razumejo te razlike , tako da lahko izberejo obliko, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam . Optični mediji

zapisljive DVD sodijo v široko splošno kategorijo , imenovano " optični mediji« , ki vključuje CD, DVD in Blu -ray diskov . Ime se nanaša na načindigitalne informacije na te vrste kolutov branje z optičnim laserjem . Štiri najbolj pogoste vrste zapisljivih DVD-jev, ki so na voljo na trgu, so DVD -R , DVD + R , DVD - RW in DVD + RW
Razlika med + in - .

Kot pri mnogih tehnologij , so bili konkurenčni razvijalci zapisljiv DVD. + In - formati so razvile različne skupine inženirjev. Snemalniki zgodnje DVD so skoraj vsi enotni format, kar pomeni, da spali + diske ali diske - vendar le redko lahko počnejo oboje. DVD -R je sprva imela večji tržni delež zaradi nižjih cen točko in višjo stopnjo združljivosti z DVD snemalniki , predvajalniki in igralne konzole , vendar to nevelja več. Današnje snemalniki in igralci lahko obravnava večino formatov optičnih medijev na trgu , in ni večrazlika v ceni DVD + R in DVD -R .
Prednost + Online

lahko se zdi, da je povsem enako za vas,končni uporabnik , vendar+ in - formati so notranje drugačen in to je, če imaformat + nekaj prednosti. Format DVD + R vsebuje boljše upravljanje napak, tako da, čedisk začne ob napak, obstajavečja verjetnost izterjave . Druga uporabna funkcija je, da je v podprtih programih DVD pisanja lahko spremenite nastavitve na DVD + R , tako da , ko bo predvajan se bere , kot da jeDVD- ROM ,format pogosto uporablja za digitalne tiskovne kompletov. Čeprav so današnji DVD predvajalniki združljivi z večino formatov optičnih medijev, je še vednoveliko starejših naprav v uporabi. Včasih bostarejši stroj, ki ne bo predvajati DVD + R ali DVD -R disk predvajate disk, ki se zdi, da jeDVD- ROM . To jefunkcija, ki lahko pridejo v priročno , če ste pereč DVD-jev za svoje starše ali stare starše , ki že uporabljajo isto DVD predvajalnik že od leta 2002 .
Razlika med R in RW

RW sta na splošno imenujemo večkratno zapisljivih DVD-jev ali ponovno zapisljive DVD . V nasprotju z R zgoščenke , kjer je vse, kar se zabeleži trajna , RW sooptični mediji enakovredno suhem brisanju krovu , jih lahko uporabljate znova in znova , dokler ne obrabijo . Ker jeformat namenjen za začasno in sebi manj stabilen kot oblikah R, ni primerna za arhiviranje podatkov . RW so bistveno dražje kot R medijev. Toda za namene, kjer diski ne potrebujejo trajala dlje časa , kot je snemanje tedenske televizijske oddaje ,za enkratno uporabo format RW jebolj okolju prijazna možnost ,pomemben dejavnik je treba upoštevati pri izbiri med R in RW.

  1. Kakšna jerazlika med Micro SD in Micro M2
  2. Kaj jeDVD 9 Format ?
  3. Kakšna jerazlika med DVD predvajalnik in Blu Ray DVD predvajalnik ?
  4. Razlika med DVD - in DVD +
  5. Razlika med BD -R in BD