1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Domači glasbeni sistem >> Sistemi za domači kino

Celoten vodnik za zvočno izolirane zavese za domači kino

Dober domači kino vam omogoča, da uživate v optimalni kinematografski izkušnji, ko gledate svoj najljubši HD film, športno ekipo ali pretakate glasbo. Vendar lahko nezaželen hrup resnično moti izkušnjo!

Kako torej nadzirate hrup, ki potuje od zunaj na primer skozi okna in vrata? Najenostavnejši in stroškovno najučinkovitejši način za zvočno izolacijo prostora za domači kino je namestitev zvočno izoliranih akustičnih zaves.

Poleg uporabe akustičnih plošč so te posebne zvočno izolirane zavese najpreprostejša in najcenejša rešitev za zmanjšanje neželenih zvokov, kot so odmevi in ​​odmevi, ter za zmanjšanje motenj zaradi zunanjega hrupa.

V tem članku bomo raziskali, kako te zvočno izolirane zavese delujejo, kako jih uporabljati in katere najbolje delujejo pri zmanjševanju neželenega hrupa v vašem domačem kinu in zvočni izolaciji domačega kina!

Ali bodo zvočno izolirane zavese res primerne za vaš domači kino?

Torej, če morate le kupiti zaveso in jo obesiti za zvočno izolacijo prostora, ni čudno, da se mnogi sprašujejo, ali res delujejo?

Tukaj je odgovor:

Večina zvočnoizolacijskih zaves, ki so na voljo na trgu, je učinkovitih, če se uporabljajo za zmanjševanje notranjih hrupov v prostoru, kot je odmev, vendar jih večina ni zelo dobrih za zmanjševanje hrupa, ki v prostor vstopa iz zunanjega okolja.

Razložimo to podrobneje ...

Večina jih bo delovala, če jih boste uporabljali za zmanjšanje odmeva v prostoru. Skoraj vse zvočno izolirane zavese so odličen način za dušenje ali dušenje (tj. absorbiranje) hrupa v vaši sobi in preprečevanje odmeva.

Vendar pa je razen nekaterih večina manj učinkovitih, če jih boste uporabljali za popolno blokiranje hrupa iz zunanjega okolja.

Zdaj obstaja več zvočno izoliranih zaves, ki lahko zmanjšajo hrup, ki vstopa v vašo hišo od zunaj, a če jih želite najti, morate biti pri iskanju previdni.

Če na primer živite na zelo hrupnem območju, kjer je morda veliko prometa s hrupnimi taksiji in sirenami, ki zavijajo, in takim hrupom s ceste, potem zvočno izolirane zavese ne bodo tako učinkovite kot zvočno izolirana okna.

Ne razumite nas narobe, dobra zvočno izolirana zavesa bo zagotovo močno zmanjšala zunanji hrup, vendar ne bo tako učinkovita kot zvočno izolirano okno.

Če pa iščete poceni rešitev za zmanjšanje zunanjega hrupa, potem je zvočno izolirana zavesa odlična izbira.

Pod črto, razen če trpite za izjemno hrupnim okoljem, bodo kakovostne zvočno izolirane zavese dobra rešitev za vas.

Če pa živite v zelo hrupnem območju, ne pozabite, da te zavese niso edina rešitev za popolno blokiranje močnega zunanjega hrupa.

Če želite to narediti, morate uporabiti tudi druge metode, kot so zvočno izolirana okna, zvočno izolirane suhomontažne plošče ali zvočno izolirane toplotne odeje.

Prednosti zvočno izoliranih akustičnih in zvočno absorbcijskih zaves

Čeprav zavese za zvočno izolacijo niso najučinkovitejši način za zvočno izolacijo vašega domačega kina, lahko opravijo odlično delo, če to storite pravilno.

Poleg tega ponujajo številne prednosti pred bolj profesionalnimi metodami zvočne izolacije.

Mnoge od teh prednosti prevladajo nad pomanjkljivostmi do te mere, da so zvočno izolirane zavese morda najboljša možnost za vas. Tukaj je razlog:

1. Poceni: Večina profesionalnih metod zvočne izolacije je zelo draga in dolgotrajna.

2. Prednosti zatemnitve: Večina zvočno izoliranih zaves je tudi zatemnitvenih zaves. Poleti imajo te zavese učinek zatemnitve, saj zadržujejo sončno svetlobo, kar pomaga ohranjati prostor hladno in daje prijeten, umirjen in zatemnjen občutek gledališča. Vsekakor so odlične za zasenčenje tistih svetlih pomladnih in poletnih juter, ko sonce zgodaj vzide!

3. Izboljšano vzdušje: Polepšale bodo videz vašega domačega kina, tako kot običajne modne zavese.

4. Možno v najemni hiši: Zvočno izolirane zavese lahko namestite v skoraj vsak dom, tudi v najemu, saj ne zahtevajo veliko sprememb. Ne morete narediti drugih invazivnih sprememb najemnega stanovanja.

Če na splošno upoštevate številne prednosti zvočno izoliranih zaves in jih primerjate z drugimi rešitvami, so vredna naložba. Navsezadnje so najcenejša in najbolj estetska rešitev za zvočno izolacijo!

Kako delujejo zvočno izolirane zavese?

Ne skrbite, ne bomo se spuščali v nič zapletenega. Res je zelo preprosto.

Torej verjetno veste, da zvok potuje kot valovi po zraku, kajne?

Kul…

Morda tudi veste, da zvok potuje z različnimi hitrostmi skozi različne materiale. Na primer, zvok potuje hitreje skozi les kot skozi zrak.

Skozi steklo potuje hitreje kot skozi vodo ali kovino.

Na enak način, kot zvok potuje počasneje skozi določene materiale, obstajajo materiali, ki zvok tako zelo upočasnijo, da ga v bistvu blokirajo. Iz takih materialov so izdelane zvočno izolirane zavese. Poleg tega trde površine, kot so ploščice in kovina, poskrbijo, da se zvok odbije, medtem ko mehki materiali, kot so preproge in zavese, absorbirajo zvok , s čimer jih ustavi na njihovem mestu.

Zvočno izolirane zavese so izdelane iz teh materialov in zato pomagajo preprečiti vdor zvoka v vaš dom ter absorbirati odvečni zvok iz vašega doma.

Zdaj zunanji hrup običajno vstopa v vaš dom skozi okna in vrata. Vaše zvočno izolirane zavese delujejo kot zaščita pred hrupom, ki vstopa iz zunanjega sveta, tako da absorbirajo nekaj tega neželenega hrupa.

Da, zvočno izolirane zavese lahko uporabite za zvočno izolacijo vrat na podoben način, kot bi jih uporabili za zvočno izolacijo oken.

Poleg tega te zavese pomagajo odpraviti premočan hrup znotraj vašega doma, od kričanja vaših otrok do padanja stvari itd.

Kako zvočno izolirane zavese pomagajo zmanjšati odmeve?

Odmevi so lahko velik problem v domačem kinu, še posebej, če je soba majhna. Odmev zvoka ni samo moteč, ampak lahko popači celotno akustično izkušnjo.

Recimo, da nesete telefon v majhno sobo, kot je kopalnica, in če pesem predvajate dovolj glasno, boste opazili moteč odmev.

Daj, poskusi, boš videl.

Recimo, da ta isti telefon odnesete v garderobno omaro in predvajate isto pesem z enako glasnostjo, dokler so v omari oblačila, bo odmev veliko manjši ali pa ga sploh ne bo!

Izkušnja bo veliko bolj prijetna, saj bo prostor bistveno tišji v smislu nepotrebnega hrupa.

Zvočno izolirane zavese delujejo podobno kot oblačila v omari. Čeprav ne bodo odstranili vsega hrupa, ki vstopa v prostor iz zunanjega okolja, povzročijo, da neželeni odmevi in ​​odmevi v prostoru zelo hitro izginejo, kar pomeni, da bo zvočna izkušnja v samem prostoru veliko bolj prijetna.

Izbira visokokakovostne zvočno izolirane zavese

Prvič, naj vas ne zavedejo, da kupite stare zavese samo zato, ker so označene kot "zvočno izolirane". Veliko zaves se trži kot "zvočno izolirane", vendar v resnici niso.

Mnogi nepošteni prodajalci uporabljajo izraz za zavese, ki niso nič drugega kot standardne zavese, razen dejstva, da so debele.

Pravzaprav ne morete kupiti drage zvočno izolirane zavese samo zato, ker je draga in pričakujete, da bo dobro delovala.

V večini primerov je le marketinški trik. Samo zato, ker je zavesa debela, še ne pomeni, da je zvočno izolirana.

Torej, kako veste, ali je zavesa res zvočno izolirana? Obstaja nekaj načinov. Upoštevati morate širino, višino, težo in materiale, uporabljene za izdelavo zavese. Vsi ti dejavniki skupaj določajo lastnosti za zmanjšanje hrupa zavese.

Določiti morate najboljšo rešitev za vaš specifični primer in najboljši način za to je, da merite! Torej vzemite svoj trak ven!

Najprej izmerite okno, kamor boste obesili zvočno izolirane zavese. Uporabite merilni trak, da dobite pravilno dolžino, širino in višino območja.

Pri tem je pomembno zagotoviti, da pustite dovolj prostora, da lahko zavesa pade.

1. Teža/material: Težki bodo in tehtali bodo vsaj 15 lbs ali približno 7 kg! To je zato, ker so izdelani iz težkih materialov, kot so umetni semiš, volna, keper, prešita steklena vlakna, žamet ali kamena volna. Lahko so tudi prevlečeni z vinilom. Na splošno velja, da težja kot je zavesa, boljša je zmožnost blokiranja zvoka.

2. Tesno tkano: Zavesa mora biti tesno tkana in trdna. Poiščite večplastne zavese, ker so zaradi dodatne podloge učinkovitejše pri blokiranju hrupa.

3. Višina, širina in pečat: Pokrivati ​​mora čim več okolice okna, tako da v celoti pokrije okno. To pomeni, da mora biti dovolj dolgo, da gre od stropa do tal, in dovolj široko, da pokrije vsako okno na obeh straneh. Prav tako se morajo zavese zložiti, da popolnoma zaprejo okno na vsaki strani.

4. Dolžina: Kot smo pravkar rekli, morajo biti zavese dovolj dolge, da segajo od stropa do tal. Če imate tradicionalne 8′ strope, potem morate kupiti 96″ zavese in NE 84″ dolge zavese. To bo pomenilo, da bodo vaše zavese segle od stropa do tal.

5. Debelina: Da bi zagotovili dovolj dobro pregrado pred hrupom, morajo biti zvočno izolirane zavese debele vsaj 2 palca (tj. približno 5 cm).

6. Slog: Široke zavese z naborki bodo blokirale več zvoka. Širša ko je zavesa, več bo nabora, zato bodo gube na zavesi tesnejše. Gube bodo pomagale odbijati zvočne valove, gube pa bodo odebelile zaveso. Zaradi te kombinacije zvok težje potuje skozi zaveso.

7. Ocena STC: STC pomeni razred prenosa zvoka in je ocena z eno številko, ki daje dokaj grobo predstavo o tem, koliko zvoka bo določena vrsta materiala verjetno ustavila. To je najpogostejša meritev zmanjšanja hrupa, ki se danes uporablja. Na splošno velja, da višja kot je ocena STC, bolj učinkovit je material pri blokiranju zvoka.

Kot smo že povedali, lahko najdete zvočno izolirane zavese, ki bodo znatno zmanjšale raven hrupa, ki vstopa v vaš domači kino.

Vendar morate biti pri iskanju zelo previdni. Vedeti morate, kaj iščete, sicer boste ob nakupu razočarani. spodaj podajamo nekaj dobrih primerov poceni zvočno izoliranih zaves na trgu.

Najboljše zvočno izolirane zavese

1. Zatemnitvene zavese NICETOWN s ploščami za spalnico

Nicetown Blackout Curtains niso samo zvočno izolirane zavese, ampak so zatemnitvene zavese, kot pove že njihovo ime. Odlično blokirajo odvečni hrup od zunaj.
They are thermally insulated which means they not only block out sunlight, but they help keep the room warm during the winter and cool during the summer. This means they will help you save on those expensive electricity bills!

Design: These curtains are made of high-quality polyester fabric that is manufactured using triple weave technology.

Yet, the curtains are very elegant and rather soft which is surprising for blackout curtains. Moreover, they are available in several varieties, it’s easy to find one to fit the ambience of your home.

2. Beautyrest 11239042X095IV Chenille

Beautyrest darkening curtains are special blackout curtains which are rather subtle and elegant.

They are great for darkening rooms and therefore giving you a good night’s or even day’s sleep. Of course, they also help to block noise from the outside helping you to relax in the comfort of your home.

Design: These are made of 100% polyester textured chenille fabric and are quite elegant and of high quality.

Additional accessories such as rods (sold separately) may be added which make the curtains even more pleasing to the eyes. Moreover, they are can be easily washed and dried which means they are very durable.

3. Moondream Soundproof Curtains

The Moondream Soundproof Curtains are all about noise reduction. They are designed with three layers to improve noise reduction. Moondream claims that these curtains can achieve noise reduction of up to 7 decibels.

The curtains also do a great job of blocking out sunlight and keeping an even temperature within the room.

Design: These curtains are special because they are made of Moondream’s patented 3-in-1 layer technology. These layers combine 100% of polyester on the first layer, with 99.99% of polyester as well as 0.01% aluminium on the second layer and 100% genuine cotton as its third layer.

4. Best Home Fashion Thermally Insulated Blackout Curtains

If you have trouble sleeping, then these blackout curtains are ideal for you. The Best Home Fashion Thermally Insulated Blackout Curtains are high quality blackout curtains which create the ideal sleeping environment for your or your kids.

Not only that, but they will help to ease they effects of loud noises from outside as well as maintaining an even temperature within the room.                                                                                                                                                                                                     

Design: These curtains are made of 100% polyester and are fully machine washable. Even though the fabric is insulated and thick, it is soft to the touch. These curtains are available in a variety of colors.

5. Eclipse Suede Energy-Efficient Curtains

If you are seeking curtains that block out a tremendous amount of light then, the Eclipse Suede Energy-Efficient Curtains is an excellent choice. These curtains are made of suede and look very classy, as if they could be placed on a theatre stage, yet they aren’t very expensive.                                                                                     

For maximum light blocking, you should double up on the number of panels for your window width.

Do not skimp on the length! By just following the directions, you should be able to achieve about 99% sunlight blocking with these curtains.

In fact, you should also achieve about three to five times the noise reduction over normal sound reduction curtains.

Acoustic Curtains For Garage Bands And Recording Artiste

Many musicians use their home theater as a makeshift studio for recordings because it’s supposed to be somewhat soundproof.

If you are a musician or recording artiste looking to start a small recording studio in your home, then you will face two problems if your home theater room is not soundproof:

1. Noisy neighbors. Yep, they will get especially noisy when you’re ready to record your music!
2. Annoying, crazy echoes from the bare walls.

In order to properly drown out noise from outside, you will need sound absorption sheets, sound blankets and soundproof windows.

However, you will also need good soundproof curtains to drown out the crazy echoes so you can clearly hear your instruments and hear yourself!

If you fail to do this, you will spend hours listening to endless echoes and will have to do rehearsal after rehearsal. It will quickly kill your enthusiasm for producing quality music. It will be crazy!

If for no other reason, you need to soundproof the home theater so that you won’t give your neighbors headaches. Surely, some consider your music to be nothing but noise. Remember, being neighborly goes both ways.

How To Get The Best Sound Reduction From Your Curtains

So now that you have purchased your new, shiny soundproof curtain, should you just go home and put it up and expect complete bliss? No, there are a few rules of thumb that you should follow to ensure maximum effectiveness:

Use Ceiling Brackets: Using ceiling brackets instead of the regular wall brackets to hang your curtain rod will, of course, bring your curtain closer to the ceiling; which will block more sound. This is why it’s important for soundproof curtains to be long and not short.

Use 4X Panels: Most people will purchase two panels for each window. However, to achieve maximum effectiveness, you should use four panels at each window. Using four panels for each window increases the density and therefore blocks more sound.

Position: Who would’ve thought that the position of the curtains also helps with noise reduction? Well, it does. Researchers have found that the ideal position to place your sound reduction curtains is about 15 to 20cm from the window or wall to allow them to absorb up to five times as much sound as a regular curtain.

Other Home Theater Soundproofing Methods

When most people think of soundproofing a room, they think of installing multiple layers of sound absorption sheets and sound blankets, and that’s for good reason.

While soundproof curtains offer a number of advantages, (they are easy to install, inexpensive and they look great), there are other methods you can go about soundproofing your home theater as well:

 1. Soundproofing your home theater windows
 2. Installing soundproof decoupling drywall
 3. Installing sound baffles
 4. Sound Absorbing Blankets: Sound absorption blankets are important for instances when you need full protection for an entire room, for example when you want to soundproof a garage for use as a recording studio.

Zadnje misli

Now, we’ll pull the curtains down on this article…

By now, it should be clear that quality soundproof curtains are important to dampen noise in your home theater. While they may not give as much soundproofing as other soundproofing options such as soundproofing windows and other more professional methods, they offer more than enough noise reduction quality for most people, allowing them to enjoy their home theater without too much unwanted noise.

Your choice of soundproof curtains will depend on many things, including the amount of noise experienced in your house. Use a decibel meter app to measure the decibel levels in your house. Check out one of our decibel level chats to get an idea of the level of danger of the noise in your house.

Bottom line, there are many ways you can soundproof your home, but none are perhaps as convenient and cost-effective as soundproof curtains.
It is our hope that you have found the best option for your home theater room and will enjoy your home theater even more. All the best!


 1. Kako do čistega Laser Lens na My Home Theater System
 2. Kako kavelj Samsung Blu-ray Home Theater na internetu
 3. Kako kavelj Home Theater Get internet
 4. Best Zasloni za domači kino
 5. Kako Get Best Home Theater Sound