1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Domači glasbeni sistem >> Avdio & Video Media

Kaj je video kartica, pripravljena za HDCP?

Zaščita digitalne vsebine z visoko pasovno širino ali HDCP je varnostni ukrep, namenjen preprečevanju nepooblaščenega kopiranja Blu-ray in druge HD vsebine. Če želite predvajati filme na računalniku, ki je povezan s katerim koli monitorjem visoke ločljivosti ali televizorjem, morata biti obe video kartici združljivi s HDCP. Praktično vsi televizorji visoke ločljivosti in monitorji so danes pripravljeni na HDCP, prav tako grafične kartice, ki imajo priključek HDMI ali DVI.

​​Ozadje

Prihod HDCP leta 2004 je bil temen dan za video pirate, ki so naleteli na pomembno novo oviro. Prinesel je tudi glavobole potrošnikom, ki so nevede povezali naprave, ki nimajo skupne združljivosti HDCP. Intel Corp. je razvil tehnologijo, ki ima licenco Digital Content Protection LLC. Poleg video kartic in predvajalnikov Blu-ray je HDCP pogost na novejših monitorjih, televizorjih, kabelskih sprejemnikih in satelitskih sprejemnikih.

Video kartice

HDCP cilja predvsem na naprave visoke ločljivosti z video vrati DVI in HDMI. Večina sodobnih grafičnih kartic ima izhod DVI za povezavo z monitorjem ali HDMI. Za predvajanje vsebine HDCP na zunanjem monitorju potrebujejo računalniki video kartico in monitor, pripravljena na HDCP. Če predvajate vsebino HDCP na prenosnem računalniku z vgrajenim zaslonom, ne potrebujete video kartice, pripravljene za HDCP.

HDMI eno desetletje kasneje

Od uvedbe leta 2004 HDCP še vedno prevladuje v računalniški industriji 10 let pozneje. Nekaj, če sploh, video kartic visoke ločljivosti v letu 2014 ni pripravljenih na HDCP. Če pa niste prepričani, preverite specifikacije kartice, preden jo kupite. HDCP ne vpliva na monitorje z nizko ločljivostjo ali analogne monitorje, tako da, če lahko na primer povežete monitor z računalnikom prek vrat VGA, lahko še vedno predvajate filme visoke ločljivosti. Seveda bo uporaba te metode zmanjšala kakovost videa.


 1. Mist of Dreams Navodila
 2. Kaj je Sony kino Surround ?
 3. Dodajanje Powered Subwoofer z Bose Acoustimass sistema
 4. Kako Strip zelo tanke žice
 5. Kako spremeniti XLR TA4F
 6. Kako namestiti Coby CSP96s
 7. Kako namestiti zvočnike Priključki