1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> televizorji >> TV Repair

Moj LCD TV po udaru strele ne deluje

V nekem trenutku vam je morda nekdo rekel, da med nevihto odklopite svojo elektroniko - in imel je prav. Če strela udari v vaš dom ali bližnje električne napeljave, lahko velik val moči preide skozi vaš električni sistem in poškoduje vso elektroniko, priključeno v vtičnice. Če vaš LCD-televizor preneha delovati po nevihti, čeprav je elektrika vključena in druge naprave v domu delujejo, obstaja velika verjetnost, da je televizor "spražil" udar strele.

Lightning in vaša televizija

Strela je resen posel. Če zadene daljnovode, elektrika sledi tem daljnovodom, potencialno v vaš dom. Če strela udari v vašo hišo, potuje po vaši napeljavi. Od tam skok električne energije zadene vsako elektronsko napravo in aparat, ki je priključen na vtičnico, in tako pride do vašega LCD-televizorja.

Zakaj je vaš TV pokvarjen

Vaš LCD televizor je poln občutljive elektronike, podobne tistim v vašem računalniku. Ko strela pošlje močan električni val v vaše vtičnice, je prizadeta notranjost televizorja, predvsem vezje. Ti priključki so zasnovani za prenos samo določene količine električne energije; elektronika v Združenih državah je zasnovana za 110 V, čeprav lahko prenese do približno 169 V. Ko ga preseže udar strele, je ta meja presežena in v tokokrogih pride do popolnega kratkega stika.

Uporabite prenapetostno zaščito

Elektronika naj bo v vašem domu povezana s prenapetostno zaščito. Celo majhni prenapetosti, ki dnevno preletijo gospodinjstva, lahko postopoma poškodujejo vaše elektronske naprave. Prenapetostne zaščite zmanjšajo to škodo na minimum. Prenapetostne zaščite ne ustavijo vseh oblik električnih poškodb; velik ali neposreden udar strele lahko še vedno premaga prenapetostno zaščito in uniči vašo elektroniko. Da bi bili varni, med hudimi nevihtami z veliko strelami izklopite vse elektronske naprave.

Lightning in vaša garancija

Tudi če je vaš televizor dovolj nov, da ga pokriva garancija proizvajalca, ta garancija verjetno izključuje škodo, ki jo povzroči strela ali drugi veliki prenapetosti. Čeprav ne škodi, če se obrnete na proizvajalca, je verjetno, da vam bodo svetovali, da kupite nov televizor ali zaračunali stroške popravila, če je težavo mogoče odpraviti.


 1. VHF Vs . UHF HDTV
 2. Kako aktivirati Netflix na Sony Bravia
 3. Kako postavimo na UHF Antena
 4. Kaj jeSDI video signalov
 5. Kako Setup Moj Jumbo univerzalni daljinski
 6. Kako dostopati do menijev na Dish sprejemniki Brez kontrolorjev
 7. Kako Tune a Sanyo TV