1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> televizorji >> TV Repair

Poskušam priključiti Live Sound Bar na Toshibin LCD TV

Zvočno palico iLive lahko uporabite za dopolnitev notranjih zvočnikov LCD-televizorja Toshiba ali za zamenjavo zvočnikov televizorja. Pri povezovanju zvočne vrstice iLive na vaš LCD-televizor Toshiba morate upoštevati vhode in izhode, ki so na voljo v vsaki napravi, in da morata biti televizor in zvočna vrstica nastavljena tako, da delujeta drug z drugim.

Kabli

LCD-televizorji Toshiba ponujajo digitalni zvočni izhod SPDIF, ki prenaša zvok televizorja v zunanji sistem zvočnikov v visoki ločljivosti. Zvočniki ILive vam omogočajo povezavo zvoka iz zunanje naprave z zvočnikom prek stereo RCA vhodov zvočnika. Za razliko od zvočnega izhoda na televizorju Toshiba stereo vhodi RCA podpirajo samo zvok standardne ločljivosti.

Kabelski pretvornik

Ker se zvočni izhod na televizorju Toshiba in zvočni vhod na zvočniški vrstici iLive razlikujeta, boste morali uporabiti stereo digitalni zvočni pretvornik RCA v SPDIF. Ti pretvorniki so na voljo v večini trgovin z elektroniko, kjer prodajajo TV dodatke. Poleg tega, ker za prenos zvočnega signala uporabljate več kot en kabel, bo kakovost zvoka, predvajana prek zvočne palice iLive, enakovredna kablu najnižje kakovosti, kar je v tem primeru standardna kakovost zvoka.

Premisleki o Sound Baru

Prepričajte se, da je zvočna vrstica iLive nastavljena za predvajanje zvoka iz vhoda, kjer ste Toshibo povezali z napravo. Če ne slišite zvoka, se prepričajte, da glasnost ni izklopljena in da je glasnost povečana na zvočniški vrstici iLive. Poleg tega se prepričajte, da so zvočni kabli trdno priključeni v vtičnice na televizorju Toshiba, pretvorniku in zvočniški vrstici iLive; če kabli niso trdno priključeni, morda ne boste slišali zvoka.

Premisleki glede televizije

Tudi če so zvočni kabli trdno povezani z vsemi in je zvočna palica iLive pravilno nastavljena, televizor morda ne bo nastavljen za oddajanje zvoka v zvočno palico iLive. Preverite nastavitve zunanjega zvočnika v razdelku Nastavitev zvoka v glavnem meniju televizorja Toshiba. Poleg tega se prepričajte, da televizor ni utišan in da glasnost ni zmanjšana; če je glasnost televizorja zmanjšana, ne boste slišali nobenega zvoka prek zvočne vrstice iLive, ne glede na to, kako glasno je zvočna vrstica povečana.


  1. Kako kavelj TV Sony Sound Bar na PlayStation
  2. Kako kavelj z Vizio Sound Bar Philips TV
  3. LG LCD TV in LG Blu - ray : Ni zvoka
  4. Kako kavelj Surround na projekcije TV Toshiba
  5. Kako kavelj za LG TV z Vizio Sound Bar