1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> televizorji >> TV Repair

Najboljši način za usmerjanje usmerjene strešne televizijske antene

Strešna antena vam omogoča gledanje več televizijskih postaj, tako da zajame oddajne signale, ki so prešibki, da bi jih vaša sobna antena prepoznala. Vsesmerne antene sprejemajo signale iz vseh smeri enako, usmerjene sobne antene pa sprejemajo signale glede na njihovo usmerjenost. Iz tega razloga je pomembno usmeriti usmerjeno strešno anteno proti oddajnim stolpom postaj, ki jih želite gledati.

Iskanje Broadcast Towers

Če poznate določeno televizijsko postajo na svojem območju, ki bi jo radi gledali, boste morda lahko našli lokacijo njihovega oddajnega stolpa na njihovi spletni strani ali jih pokličete. Če uporabljate svojo usmerjeno strešno anteno za sprejem več postaj na splošno in nimate posebnih nastavitev postaj, si lahko s spletnimi orodji pomagate najti lokacijo vseh televizijskih postaj na vašem območju. HD TV Antenna Labs ima na Hdtvantennalabs.com orodje za iskanje oddaj. Drugo iskalno orodje je na voljo na Antennaweb.org.

S temi orodji poiščite televizijske oddaje na vašem območju in zabeležite smer kompasa postaj glede na vaš dom. V nekaterih primerih bodo postaje v nasprotnih smereh od vašega doma, zato morate izbrati, katere postaje vas najbolj zanimajo.

Nastavitev antene

Pred nastavljanjem antene morate ugotoviti, kateri konec antene je sprednji. Oblike zunanjih anten se med proizvajalci razlikujejo, zato preverite uporabniški priročnik svoje antene. Če imate anteno proizvajalca Yagi, je sprednji del stran z enim polom, ki sega navzven.

Ko greste na svojo streho nastavljat anteno, prinesite s seboj kompas in seznam smeri kompasa postaj na vašem območju. Kompas držite ob anteni in poravnajte s tlemi. Poravnajte kompas tako, da bo puščica nad oznako, ki označuje sever. S pomočjo oznak na kompasu določite smer do oddajnih stolpov in obrnite anteno tako, da kaže v to smer.

Če je na vašem območju več oddajnih stolpov, ki se nahajajo v različnih smereh od vašega doma, boste morda želeli poskusiti več različnih usmeritev vaše antene. Nekatere postaje je mogoče ujeti le, če je antena usmerjena neposredno vanje, medtem ko bodo druge sprejemljive tudi, ko je antena pod kotom. V večini primerov bi morali anteno usmeriti na postaje, ki jih najbolj zanima sprejem, ali na postaje z najšibkejšim signalom, lahko pa tudi poskusite, da vidite, katera usmeritev sprejme največ kanalov.


  1. Najboljši način za shranjevanje za HD kamere
  2. Najboljši način , da uporabi Screen Protector
  3. Najboljši način za varnostno kopiranjeHandheld PDA na SD
  4. Najboljši način, da očistite CD-jev
  5. Najboljši način za prenos LP na CD