1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako najti frekvence požara in policije za moj skener

Z zatonom lokalnih časopisov ter neodvisnih televizijskih in radijskih postaj je včasih presenetljivo težko vedeti, kaj se dogaja v vaši soseski. Družabni mediji zavzamejo nekaj časa, vendar radijski skener ponuja bolj neposreden način, da sledite. S skenerjem in dobrim seznamom frekvenc lahko poslušate svoje lokalne novice takoj, ko se zgodijo.

Najprej prosite za pomoč

Če ste pravkar kupili svoj prvi optični bralnik, prosite prodajalca ali spletnega prodajalca za nekaj kod, da boste lahko začeli. Verjetneje je, da boste uspešni pri lokalnem trgovcu na drobno kot pri velikem prodajnem mestu, ker morajo biti lokalni trgovci na drobno bolj »vključeni« v svojo skupnost kot večji prodajalni. Nekateri spletni prodajalci vam morda lahko zagotovijo tudi seznam frekvenc policijskih skenerjev za vaše območje ali vas usmerijo na spletno mesto, kjer so na voljo.

Poiščite internet

Ni presenetljivo, da je splet vaša najbolj zanesljiva možnost za iskanje frekvenčnih kod skenerja. Nekaj ​​minut internetnega iskanja bi moralo odpreti številna spletna mesta in forume za raziskovanje, ki jih večinoma organizirajo in vodijo radijski hobiji. Segajo od nacionalnih in mednarodnih strani z več sto tisoč člani do lokalnih in regionalnih različic z nekaj desetinami.

Vzdrževanje posodobljenih seznamov frekvenc je ena glavnih dejavnosti na teh forumih, zato je edina težava iskanje foruma, ki ima frekvence za vaše specifično območje. Pogosto je koristno primerjati sezname med viri, saj ima lahko vsak nekaj frekvenc, ki jih drugi nimajo.

Klubi in viri brez povezave

Nekatere spletne forume in strani za hobije upravljajo klubi, ki se občasno srečujejo na določenem območju. Če kjer koli blizu vašega bivališča obstaja klub radijskih skenerjev, vam lahko pridružitev pomaga, da ste na tekočem z najnovejšimi frekvencami, hkrati pa vzpostavite stik z ljudmi, ki imajo podobne interese kot vaši.

Če na vašem območju ni kluba za skenerje, raje poiščite amaterske ali radioamaterske klube. Radioamater je bolj tehnični hobi, vendar se obe zanimanji precej prekrivata. Vaš lokalni radioamaterski klub je pogosto odličen vir za posodobljene sezname.

V času razcveta Radio Shacka je bilo podjetje glavni vir optičnih bralnikov in sorodnih izdelkov. Če imate odprte oči v trgovinah z rabljenim blagom in trgovinah z rabljenimi knjigami, boste morda našli knjige o frekvencah skenerja Radio Shack, ki se prodajajo po skromnih cenah. Nekatere frekvence bodo zastarele, odvisno od letnika knjige, vendar jih bo veliko še vedno uporabnih. Morda boste našli tudi enega s posodobljenimi frekvencami, ki jih je prejšnji lastnik ročno napisal na robu.

Ročno iskanje frekvenčnih kod skenerja

Če imate težave pri iskanju frekvenc za vaše območje ali če seznami, ki jih najdete, izpuščajo stvari, ki vas zanimajo, uporabite optični bralnik, da jih poiščete. Večina modelov vam daje možnost iskanja frekvenc kot tudi poslušanje znanih frekvenc. Torej, če veste, kateri frekvenčni pas želite iskati – vse letalske frekvence so na primer med 118 MHz in 135,95 MHz – nastavite optični bralnik tako, da neprekinjeno kroži med temi frekvencami in zabeleži, kaj se uporablja na vašem območju.

Če ste prejeli seznam kod od kluba ali foruma na vašem območju, je dober bonton, da "plačate naprej" tako, da delite frekvence, ki jih odkrijete sami.

Obstajajo omejitve

Zaradi številnih razlogov vam tudi najboljši seznam ne bo omogočil, da bi poslušali vse. Včasih je razlog za to osnovna tehnologija:vaš optični bralnik morda ne sprejme pasu, ki vas zanima, ali pa ne more sprejeti oddaljenih signalov brez zunanje antene in morda ojačevalnika signala. Oddaje, ki vas zanimajo, so lahko tudi v sistemu preklapljanja frekvenc ali "trunking", ki mu je težko slediti, ali pa so v nekaterih primerih – zlasti pri policiji – morda šifrirane zaradi varnosti .

Lahko se soočite tudi s pravnimi omejitvami. Nekatere države prepovedujejo poslušanje skenerja med vožnjo ali osebno pridobivanje dobička s tem, kar slišite. Če na primer vozite avtovleko, ne morete prisluhniti nesrečam in potem "slučajno" biti ob pravem času na pravem mestu. Prav tako je nezakonito prisluškovanje klicem brezžičnega ali mobilnega telefona.


 1. Hitrost osveževanja nabiralnika v programu Microsoft Outlook
 2. Ogled zgodovine klicev v Skypu
 3. Kaj je tabela DNS?
 4. Moja brezžična miška in tipkovnica Logitech se ne povežeta
 5. Kako odpraviti težave z Olevia LT37HVS
 6. Kako vstaviti slike v Adobe Photoshop
 7. Kako najti ime vašega računalnika Mac