1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Polnjenje USB vs. Stenski polnilec

Medijski predvajalniki, pametni telefoni, zunanji trdi diski in vrsta drugih elektronskih naprav se morajo napajati prek povezave USB. Napajalna vrata USB priključite na vrata USB na prenosnem ali namiznem računalniku ali pa jih priključite neposredno v stensko vtičnico z adapterjem USB. Obe metodi bosta napolnili vašo napravo; vsaka metoda pa ima svoje prednosti in slabosti.

Napajalnik

Običajna vrata USB lahko v danem trenutku zagotovijo največ 500 miliamperov električnega toka. Po drugi strani pa lahko stenske vtičnice zagotovijo veliko več toka:tipično gospodinjsko električno vezje napaja 15 do 20 amperov - čeprav so sami polnilniki naprav običajno omejeni na največ 2 ampera. Zato je polnjenje naprave iz stenske vtičnice običajno hitrejše kot polnjenje prek vrat USB.

Faktor priročnosti

Uporaba vrat USB za polnjenje vašega multimedijskega predvajalnika ali pametnega telefona pomeni, da boste morali imeti s seboj en polnilec manj, ko niste doma. Polnjenje USB je uporabno tudi, ko je dostop do vtičnice omejen; namesto da bi našli eno vtičnico za vašo napravo in eno za prenosni računalnik, lahko preprosto priključite prenosni računalnik in nato napravo priključite na vrata USB prenosnika. Ko je stenska moč omejena, lahko udobje odtehta počasnejši čas polnjenja USB.

Globalni standard

USB je svetovni standard; vrata USB na računalniku v Maleziji napajajo na enak način kot vrata USB v Oklahomi. To pomeni, da se bo vaša naprava lahko polnila iz vseh vrat USB, v katera jo priključite. Stenski tok na drugi strani ni standardiziran; potovanje med močnostnimi območji bo morda zahtevalo uporabo osupljivega nabora pretvornikov in vtičev. Zaradi standardizacije USB je uporaben za polnjenje in uporabo naprav, ko ste zunaj Združenih držav.

Poraba energije

Stenski polnilci porabijo precejšnjo količino električne energije. Ko stenski polnilnik zmanjša visokoenergijsko moč iz vtičnice na nizkoenergijsko moč, ki jo uporablja naprava, oddaja neporabljeno moč kot toploto. Polnilnik še naprej zapravlja to moč, dokler je priključen na steno, tudi če ni priključena nobena naprava. Po drugi strani je polnjenje prek USB-ja nagnjeno k manjši porabi električne energije, saj računalnik že pretvarja energijo iz stenske vtičnice.

Razlika USB

Novejši standardi USB 3.0 in USB 3.1 zagotavljajo večjo hitrost in učinkovitejše upravljanje energije kot starejša tehnologija USB 2.0. USB 3.0 je nazaj združljiv z napravami USB 2.0, tako da lahko še vedno polnite starejše naprave prek najnovejših vrat USB.


  1. DC Outlet na USB pretvornik
  2. Telefon Polnjenje Issues
  3. iTouch Charger Specifikacije
  4. Kako narediti USB polnilec
  5. Kaj jeMini USB Car Charger