1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako narediti indeks v PowerPointu

Za razliko od Worda PowerPoint 2013 ne vključuje orodja za pomoč pri ustvarjanju kazala. Če želite indeksirati ključne besede v predstavitvi, boste morali ročno najti in zabeležiti pojavljanje vsake besede ter po želji dodati povezave. Ustvarjanje kazala ponuja hitrejšo možnost, če morate indeksirati samo naslove kartic in oznake.

Nasvet

Če želite hitreje indeksirati predstavitve z veliko besedila, namesto tega uporabite Wordova orodja za indeksiranje. Prilepite vsebino vsakega diapozitiva na ločeno stran v Wordu, tako da se številke strani in diapozitiva ujemata, nato pa tam ustvarite kazalo.

Napišite kazalo

1. korak:Zaženite kazalo diapozitiva

Dodajte nov diapozitiv na konec diaprojekcije in ga poimenujte Kazalo . Z desno tipko miške kliknite glavno besedilno polje na diapozitivu in izberite Oblika oblike .

2. korak:Dodajte stolpce

Odprite Možnosti besedila v stranski vrstici kliknite Besedilno polje ikono in pritisnite Stolpci gumb. Povečajte število, če želite v besedilno polje dodati stolpce. Več kot je stolpcev, več vnosov se prilega enemu diapozitivu, a manj vodoravnega prostora boste imeli za vsakega. Nastavitev številke na 2 ali 3 v večini primerov deluje dobro.

Nasvet

Če želite na en diapozitiv namestiti še več vnosov, zmanjšajte velikost pisave na Domov zavihek.

3. korak:Napišite kazalo

Vnesite besede za kazalo po abecedi, eno v vsako vrstico, in dodajte številke diapozitivov za vsako. Ko se vsak stolpec zapolni, se PowerPoint samodejno premakne na naslednji stolpec.

Uporabite okno Najdi (Ctrl-F ), da poiščete diapozitive, kjer se pojavlja posamezna ključna beseda. Predogled diapozitivov na levi strani zaslona vam prav tako pomaga pri iskanju besed v diaprojekciji.

Nasvet

 • Abecedno razvrstite kazala, ki uidejo izpod nadzora, tako da prilepite kazalo v Excel in razvrstite. Če želite razvrščeno kazalo prilepiti nazaj v PowerPoint, z desno miškino tipko kliknite besedilno polje in pritisnite T da izberete Ohrani samo besedilo .
 • Povečajte predogled diapozitivov na levi strani PowerPointa tako, da miško postavite na predogled in držite Ctrl in premikanje kolesca miške navzgor.

4. korak:Dodajte povezave

Izberite številko diapozitiva, ki je zapisana v vašem kazalu, in kliknite Hiperpovezava na zavihku Vstavi. Izberite Postavi v ta dokument , izberite diapozitiv in kliknite V redu ustvariti povezavo. Ponovite, da povežete katero koli ali vse številke diapozitivov v svojem indeksu.

Nasvet

Prihranite čas tako, da kopirate številko diapozitiva s hiperpovezavo in jo prilepite na druga mesta v indeksu.

Dodajte kazalo vsebine

Orisni pogled PowerPointa vam omogoča množično kopiranje naslovov diapozitivov in točk, zaradi česar je ustvarjanje kazal bistveno hitrejše kot kazala. Odprite Pogled in izberite Orisni pogled . Izberite celoten obris in pritisnite Ctrl-C da ga kopirate.

Prilepite oris (Ctrl-V ) v besedilno polje na praznem diapozitivu, po potrebi dodajte številke diapozitivov in zavihke in že imate svoje kazalo. Po želji dodajte hiperpovezave z uporabo metode v razdelku kazala.

Nasvet

Če želite kopirati oris brez vključitve točk, z desno miškino tipko kliknite oris, ko ga izberete, in izberite Strni .


 1. Kako uporabiti temo samo za en diapozitiv v PowerPointu
 2. Kako spremenim svoj slog naslovov PowerPoint
 3. Kako ustvariti PowerPointovo besedilo
 4. Kako narediti spletno stran v Powerpointu
 5. Kako vstaviti glave razdelkov v PowerPoint