1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako uporabniku domene omogočiti dostop do oddaljenega VPN-ja

Postopek konfiguriranja uporabniških nastavitev lastnosti za omogočanje oddaljenega dostopa VPN je nekoliko drugačen, če je račun domenski uporabniški račun, v nasprotju z lokalnim uporabniškim računom. Nastavitve lokalnih uporabniških lastnosti se prilagodijo prek pripomočka za upravljanje računalnika v operacijskih sistemih Windows, medtem ko se nastavitve lastnosti domenskega uporabnika prilagodijo prek pripomočka za uporabnike in računalnike aktivnega imenika v strežniški programski opremi Windows. Če želite uporabniku domene omogočiti oddaljeni dostop VPN, morate imeti dostop do računalnika krmilnika domene vašega omrežja.

1. korak

Prijavite se v svoj omrežni strežnik z uporabniškim računom s skrbniškimi pravicami.

2. korak

Kliknite »Start«, pokažite na Vsi programi, pojdite na Skrbniška orodja in izberite »Active Directory Users and Computers«, da odprete okno Active Directory Users and Computers.

3. korak

Kliknite znak plus poleg imena vaše domene, ki bi moralo biti navedeno v drevesu konzole na levi strani okna. Kliknite vozlišče »Uporabnik« v mapi imena domene. Seznam vseh uporabniških računov domene se prikaže na desni strani okna.

4. korak

Poiščite in dvokliknite uporabniški račun domene, ki mu želite omogočiti oddaljeni dostop VPN. Odprlo se bo polje Lastnosti za izbranega uporabnika domene.

5. korak

Pojdite na zavihek Klicna povezava. V razdelku Dovoljenja za oddaljeni dostop (klic ali VPN) kliknite izbirni gumb »Dovoli dostop«. Kliknite »Uporabi«, da shranite nove nastavitve. Kliknite »V redu«, da zaprete okno z lastnostmi.

6. korak

Ponovite 4. in 5. korak za kateri koli drug uporabniški račun domene, ki mu želite odobriti oddaljeni dostop VPN.

Nasvet

Zgoraj opisani postopek predvideva, da že imate nastavljeno politiko oddaljenega dostopa odjemalca VPN. Če tega ne storite, ga morate nastaviti. Za ustvarjanje pravilnika uporabite čarovnika za novo politiko oddaljenega dostopa. Če želite odpreti čarovnika za novo politiko oddaljenega dostopa, kliknite »Start«, pokažite na »Vsi programi«, pojdite na Skrbniška orodja in izberite »Usmerjanje in oddaljeni dostop«. Kliknite znak plus poleg imena vašega strežnika, navedenega v drevesu konzole na levi strani okna. Z desno miškino tipko kliknite »Politike oddaljenega dostopa« in v pojavnem priročnem meniju izberite »Nova politika oddaljenega dostopa«. Odpre se čarovnik za pravilnike o oddaljenem dostopu. Sledite navodilom čarovnika za nastavitev pravilnika.

Opozorilo

Uporabnikom domene ne morete odobriti oddaljenega dostopa VPN, razen če imate vzpostavljen pravilnik oddaljenega VPN.


  1. Kako dostopati do On- Demand na DirecTV
  2. Kako Program Motorola daljinskega upravljalnika za televizijo
  3. Kako program za oddaljen Kode za televizijo
  4. Kako Program sinergijo daljinskega upravljalnika za televizijo ?
  5. Kako Remote Access DVR