1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Pametni dom >> Pametno življenje

Kako ustvariti tabelo s PowerPointom

Ni nujno, da so predstavitve Microsoft PowerPoint samo delo in nič igre, še posebej, če komponente programske opreme vključujejo oblike, ki lahko oživijo dizajne, kot so tabele. Ne glede na to, ali nameravate v svojo naslednjo diaprojekcijo vključiti igro ali samo uporabljate PowerPoint kot platformo za grafično oblikovanje, vam bo ustvarjanje tabele s PowerPointom pomagalo doseči rezultat z vašo naslednjo predstavitvijo.

1. korak

Zaženite PowerPoint 2013 in kliknite gumb »Prazna predstavitev«. Ko se PowerPoint odpre, bo privzeta velikost diapozitiva tabele rezultatov širokozaslonska dimenzija 16:9. Če potrebujete drugačno postavitev tabele, kliknite zavihek »Oblikovanje« in nato kliknite gumb »Velikost diapozitiva« na traku. Izberite standardne dimenzije 4:3 ali »Velikost po meri« in vnesite želeno širino in višino.

2. korak

Držite tipko "Shift" in enkrat kliknite dve besedilni polji za naslov in podnaslov na diapozitivu. Pritisnite tipko "Izbriši", da jih odstranite in tako ne bodo ovirali vašega oblikovalskega dela.

3. korak

Kliknite zavihek »Vstavi« in nato gumb »Slike«. Pobrskajte do mesta, kjer imate sliko za semafor, na primer logotip ekipe. Dvokliknite datoteko, da jo dodate na preglednico, nato pa jo povlecite na svoje mesto. Ponovite, če želite dodati dodatne slike, na primer, če zadenete dve nasprotni ekipi. Lahko tudi kliknete gumb »Spletne slike« in poiščete izrezke, ki jih želite dodati.

4. korak

Kliknite gumb »Oblike« na traku zavihka Vstavi. Izberite prvo obliko pravilnega pravokotnika. Ko vidite, da se kazalec spremeni v simbol plus, narišite navpični pravokotnik (ki je višji kot širok). Upoštevajte, da PowerPoint privzeto naredi barvo pravokotnika srednje modro s temnejšo modro obrobo, oranžni zavihek Orodja za risanje in trak pa sta odprta na vrhu. Kliknite gumb "Shape Fill" na traku in spremenite barvo pravokotnika v "Brez polnila." Če želite, spremenite obrobo pravokotnika v »Brez orisa«.

5. korak

Z desno miškino tipko kliknite pravokotnik in izberite "Kopiraj". Z desno tipko miške kliknite območje semaforja in izberite »Prilepi«. Ko se kopija pravokotnika prilepi, jo rahlo povlecite v desno od prvotne. Ponavljajte, dokler ne dobite črte pravokotnikov. S kazalcem narišite krog okoli vseh pravokotnikov v vrsti. Pritisnite tipki "Ctrl-C", da kopirate vrstico, nato pa pritisnite tipki "Ctrl-V", da prilepite novo vrstico. Vrstico premaknite pod prvotno vrstico in dobite dve vrsti pravokotnikov, kot bi jih videli na semaforju za baseball. Morda boste želeli tudi poravnati vrstice desno od logotipov, ki ste jih prilepili.

6. korak

Po želji spremenite pravokotnike ali polja z rezultati, na primer naredite samo dva velika pravokotnika na semaforju pod dvema logotipoma, kot lahko vidite na košarkarskem semaforju. Besedilno polje lahko vstavite tudi tako, da na zavihku Vstavi kliknete gumb »Besedilno polje« in narišete polje, nato kliknete znotraj, da vnesete izraze, kot sta »Doma« in »Gostujoča ekipa«.

7. korak

S klikom na zavihek »Oblikovanje« dajte preglednici privlačno tablo. Kliknite gumb »Oblikuj ozadje« na traku in izberite med možnostmi, kot so »Enobarvno polnilo« za enobarvno, »Gradientno polnilo« za možnosti, kot so mavrice in črte, in »Slikovno polnilo«, kamor lahko uvozite slike in izrezek dejanskega semaforja, mreže, trave, neba ali česar koli drugega, kar lahko oživi semafor.

Nasvet

Čeprav PowerPoint nima dejanske predloge semaforja, če imate svojo, jo lahko uporabite tukaj. Na pozdravnem zaslonu kliknite povezavo Odpri druge predstavitve. Če ste pred kratkim uporabljali zasnovo tabele, bo prikazana v stolpcu Nedavno. Poiščite datoteko s preglednico in jo dvokliknite, da jo odprete.

Opozorilo

Ta navodila so napisana za uporabnike programa Microsoft PowerPoint 2013. Prejšnje ali novejše različice programske opreme se lahko obnašajo drugače.


  1. Kako ustvariti MP3 CD z Real Player
  2. Kako ustvariti MOTOBLUR ID
  3. Kako ustvariti MOTOBLUR ID
  4. Kako ustvariti ozadje v PowerPointu
  5. Kako ustvariti izmenjalno particijo