1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> optika >> optika Dodatna oprema

Mikrofilm Vs . Mikrofiš Reader /Scanner

mikrofilm in mikrofiš so tako ustvarili za shranjevanje gradiva v kompaktni velikosti. Library of Congress prvič sprejela to metodo leta 1927 , da bi kopirali strani knjig, rokopisov in časopisih. Stroj je potreben za ogled vsebine tako za mikrofilm in mikrofiš in je znan kot mikrofilme ali bralnik /skener. Običajno so ti stroji imajo sposobnost, da natisnete strani iz podatkovne kartice ali filmu , ali, v primeru mikrofilmu , izvoz slike v elektronski obliki. Mikrofilm Opredelitev

Mikrofilm jefotografski film, ki je sestavljen iz celuloidni obloži s fotografskim materialom . Na voljo je v obliki koluta . Obstajajo različne velikosti mikrofilm , vključno s 16 milimetrov in 35 milimetrov . Mikrofilm je običajno čaka na odprtih kolutih , vendar se lahko postavi tudi na kasetah . Tipičen zvitek mikrofilm vsebuje približno 2.000 slik.
Mikrofiš Opredelitev

mikrofiš prihaja v pravokotni obliki listov in jeravna film približno 105 milimetrov (4 palcev) in 148 mm (6 palcev) dolgo. Oba pokončnem in ležečem pogledi so na voljo, vendar se običajno uporabljapokončno sliko . Mikrofiš so shranjeni v kuvertah imenovanih jakne . Vsak jopič vsebuje 5 vrstic in lahko sprejme do 15 strani na vrsti (od 50 do 70 strani na jakni ). Običajno so posamezni projekti , vsebovanega v vsaki jakni .
Mikrofilm Camera

Ena od glavnih prednosti za shranjevanje mikrofilmov je kompakten arhivsko velikih inženirskih risb in zgodovinsko dokumentov. 10 -foot visok kamera se uporablja in se preselil vertikalno preko slik. Luči pod dokumenti osvetljujejo predmete . Manjše arhivi lahko tudi posnet , vendar se uporabljamanjši fotoaparat in se postavi v določen položaj in ne sledimo čez papir.
Mikrofiš fotoaparat

Mikrofiš kamere deluje podobno kot osebni kamero . Razlika je, da jeslide naložen v kamero in slike so sprejeti v temni sobi . Film samodejno premakne na naslednjo sliko po vsakem klik kamero . Ko jefilm razvit , je zmanjšal na ustrezno velikost za ustvarjanje individualne mikrofilmu .

Prednost mikrofilm

Glavna prednost mikrofilm, mikrofiš je nad njeno zanesljivost več spreminjajoče se tehnologije . Ker je shranjena kot analogni sliki , je še vednonajzanesljivejša oblika , ki ni treba nadgraditi ali preoblikovan kot tehnoloških sprememb . Ko je poskrbljeno za ustrezno , se lahkorok za mikrofilm tudi do 500 let . Zaradi tega so nekateri arhivi v digitalnih medijih , so se preusmeri na mikrofilmu , tako da vam ni treba nenehno spreminjati z razvoj tehnologije . To je še posebej pomembno pri občutljivih arhiviranje dokumentov.
Prednosti mikrofilmu

mikrofilmu se , kar zadeva vprašanja, za shranjevanje zaskrbljeni prednost pred mikrofilm. Mikrofilm je treba skladiščiti pod strogim nadzorom temperature vlažnosti in le 5 izvodov mora biti izdelana iz prvotnega filma. Mikrofiš lahko hranite pri sobni temperaturi . Kot je prišlo do sprememb v splošnem arhivu , lahko mikrokartice enostavno dodal , da vstavite novo mikrofilmu v jakni . Mikrofilm , na drugi strani pa ni mogoče dodati , ker jefilm ustvarjen samo enkrat . Pridobivanje mikrofilmu je tudi hitrejši od mikrofilm , sajgledalec gleda 50 na 70 slik in ne kot 2.000 slik na mikrofilmu .

 1. Kako uporabljati insta - Focus z vašim Bushnell 4x30 Insta -Focus Compact POWERVIEW Binokularni
 2. Kako 12V žarnice Delo
 3. Kaj so Handheld skenerji za
 4. Kako v prikrivati ​​je Roomba
 5. Kako Razen Bodite Laser Pointer
 6. Kako Trgovina za Mikroskop
 7. Kako Make Your Own IR reflektor Od Svetilka ima