1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> kamere >> Pripomočki za digitalne kamere

Fuji XF 18-135 mm – vsestranski potovalni objektiv

Iz enega članka pride še en – ena prednost tega, da ste fotograf Fuji X, je ta, da vam bo Fuji posodil opremo, ki jo lahko preizkusite. Ko sem naredil pregled objektiva 18-55 Kit, je komentator vprašal o razliki med njim in Fuji XT 18-135 mm. Nimam lastnika tega objektiva, vendar sem si ga preko Fuji povezave lahko sposodil za kratek čas in ga preizkusil. Zato se zahvaljujem komentatorju, ki mi je omogočil ugotoviti, da si lahko sposodim stvari za preizkus!

Sončni vzhod na novoletni dan. Brez obotavljanja sem uporabil lečo namesto leč, ki jih že imam, da bi posnel to sliko.

Prve misli o objektivu Fuji XF 18-135 mm

Neposredno povedano, mislim, da je to odličen potovalni objektiv, kljub težavam z objektivom, ki so skupne večini kit objektivov. Toda te težave odtehta uporabnost tega objektiva. Teža in velikost sta bili pri splošni uporabi dobri in nikoli se mi ni zdelo, da bi me objektiv razočaral. Ko sem dobil objektiv, sem se sprehodil po mestu, kjer sem se seznanil z njim.

Širok posnetek dolgega sprehoda v Galwayu. Muzej je na levi strani posnetka.

Tukaj je muzej z istega položaja pri 135 mm.

Galwayska katedrala pri 18 mm.

Podroben posnetek strehe levo od nekaterih pri 135 mm.

Salthill s sončnim zahodom blizu potapljaškega stolpa Blackrock.

Rahlo sem se premaknil, da bi uokviril sonce v stolpu, vendar še vedno na približno enaki razdalji, povečano na 135 mm.

Sončni zahod ni bil ravno uspešen, vendar sem uporabil 135-mm konec objektiva, da sem ga okviril s stolpom za potapljanje.

Tehnični podatki objektiva Fuji XF 18-135 mm

Fuji XF 18-135 mm tehta 409 gramov (le malo manj kot en funt). Ni lahek, ni pa težak v primerjavi s podobnimi objektivi tega razreda. Zaslonka se giblje od f/3,5 pri 18 mm do f/5,6 pri 135 mm koncu. Ekvivalent polnega okvirja je 27–200 mm. Canon 28-200mm sem imel nekaj časa in sem ga zaradi mehkobe prodal. Čeprav ta Fuji 18-135 mm ni tako oster kot XF 18-55 mm, ni tako mehak kot Canonova različica.

Objektiv se podaljša, ko ga povečate. Tulec objektiva se ne vrti, zato pritrjeni filtri ostanejo v enakem relativnem položaju. Opremljen je s plastičnim senčnikom in obročem filtra 67 mm. Tako kot pri 18–55 mm ima objektiv OIS za zmanjšanje tresenja fotoaparata. Fuji trdi, da to omogoča zmanjšanje tresenja fotoaparata do impresivnih 5 stopenj. Je tudi v seriji leč WR (Weather Resistant), kar pomeni, da jih lahko uporabljate tudi v dežju, kar sem storil, ko sem obiskal London.

Travel in objektiv Fuji 18-135 mm

Super zoomi so na splošno odlični potovalni objektivi. Širina je običajno dovolj dobra za vsako situacijo. Če potrebujete več, lahko enostavno posnamete dva prekrivajoča se posnetka in pozneje ustvarite panoramo. Daljša goriščna razdalja pomeni, da lahko enostavno posnamete ulične portrete ali povečate, da dobite podrobnosti. Široki posnetki morajo pogosto vključevati druge turiste, še posebej v roki. Podrobni posnetki lahko dajo boljši okus atrakciji in vam dajo nekaj, česar si vsi drugi ne mislijo posneti. Najboljši del? Ni vam treba zamenjati objektiva, da bi dobili oba posnetka.

Teža objektiva ni razlog za skrb, tudi če ga nosite ves dan. Z majhno kurilno torbo, kot je Think Tank Retrospective 10, lahko uporabljate objektiv, nameščen na Fuji X-T2, medtem ko imate s seboj steklenico vode in vso svojo dodatno opremo. Na potovanju sem imel to kombinacijo, 35 mm f/1.4, bliskavico in sprožilec, skupaj z majhnim dežnikom za fotografiranje. V torbi so bili tudi iPad mini, power bank in zložljiva bluetooth tipkovnica. Nikoli se nisem počutil obremenjenega in s to nastavitvijo sem bil zelo produktiven. Kadarkoli se je pojavil posnetek, sem preprosto zgrabil fotoaparat in bil pripravljen na odhod.

London

V času, ko sem imel objektiv, sem bil na konvenciji The Societies v Londonu. To je bila odlična priložnost, da uporabim objektiv kot turist. Nekateri udeleženci so organizirali nočno streljanje ob reki Temzi. Hodili smo po South Banku do mostu Millennium Bridge in med potjo streljali.

Posnetek nočnega obzorja Londona, ki prikazuje stolp OXO in katedralo sv. Pavla.

Isti pogled pri 53 mm

In spet pri 70 mm, dlje kot zmore 18–55 mm.

Most Millenium in St Pauls.

Pod mostom Millenium sem z gorilnikom (svetilko) osvetlil tramove, da bi jih dobil malo več podrobnosti.

Širok pogled na reko, ki prikazuje luno in drobec

135 mm povečan pogled na Shard z letalom, ki leti mimo.

Prav tako sem se malo sprehodil zjutraj, ko sem odhajal. Deževalo je, vendar sem objektiv hranil v torbi, ko ga nisem uporabljal, in deloval je odlično. Ker sem vedel, da je zaščiten pred vremenskimi vplivi, sem bil tudi bolj nagnjen k streljanju v teh razmerah.

Albertov spomenik, skupaj s turisti.

Azijska skupina, vidna v spodnjem levem kotu prejšnje slike pri 135 mm.

Hiša parlamenta z Westminstrskega mostu. Tehnično se zvon imenuje Big Ben, ne stolp z uro.

Stolp z uro, v katerem je Big Ben.

Ljudje

Objektiv sem uporabil tudi v studiu, kjer se je izkazal enako dobro. Snemanje v studiu je običajno okoli f/8-f/11, kar je najboljša točka večine objektivov. Objektiv Fuji XF 18–135 mm ni razočaral.

Posnetek modela v studiu.

Težave

Glavna težava objektiva je, da so posnetki malo mehki. To je preprosto funkcija ustvarjanja obsega povečave do cenovne točke. To v resnici ni problem, saj je mogoče datoteke izostriti v Lightroomu ali drugem neobdelanem pretvorniku kot paketni postopek.

V primerjavi z objektivom Fuji 18-55 mm

Ker sta tako 18–55 mm kot 18–135 mm na voljo kot objektiva v kompletu, se morda sprašujete, kateri je boljši za vas. 18-135 mm je večji, težji in počasnejši od 18-55 mm. Prav tako ni tako oster. Če sta za vas pomembna manjša velikost in hitrejša zaslonka, izberite 18–55 mm. Če želite večji doseg in med potovanjem ne želite nositi dveh objektivov, izberite 18–135 mm. Takole izgledata leči ena poleg druge.

Objektiv Fuji XF 18-135 mm z objektivom XF 18-55 mm.

Tukaj je celoten podaljšek obeh leč. Za ta posnetek sem moral zalepiti zadnji del 18-55 mm, da preprečim zdrs (zoom creep). 18-135 mm je bil ves čas soliden.

Objektiv Fuji XF 18-135 mm z XF 18-55 mm, oba pri polni razširitvi.

Razsodba o objektivu Fuji XF 18-135 mm

To je odličen potovalni objektiv, ki potrebuje malo naknadne obdelave, da pokaže svoje najboljše. Čeprav že imam 18-55 mm, bi razmislil o nakupu tega objektiva posebej za potovanja

Prednosti

 • Velik doseg (zoom ali razpon goriščne razdalje).
 • Za potovanje potrebujete le en objektiv, kar je zelo priročno.
 • Še vedno je kompakten v primerjavi z ekvivalenti polnega formata, kot je Canon 28-200 mm ali 28-135 mm IS.
 • Vgrajeni OIS (stabilizacija) je odličen za posnetke iz roke.
 • Odporen je na vremenske vplive.

Slabosti

 • Še vedno je težji od objektiva 18–55 mm.
 • Ta objektiv je nekoliko mehkejši od drugih objektivov Fuji, zlasti pri 135 mm.
 • Robovi okvirja so nekoliko mehkejši od sredine.

Kupite ta objektiv na Amazon.com ali na spletnem mestu B&H Photo.

PovzetekRecenzent Sean McCormack Datum ocene Ocenjen izdelek Fuji XF 18-135 mm Ocena avtorja 4
 1. Kako Primerjaj DX objektiv za FX Lens
 2. Funkcija v objektiv kamere
 3. Tokina objektiv Vs . Phoenix
 4. Kako uporabljati Fuji S5000 vadnico
 5. 5 razlogov za potovalno fotografiranje s 35 mm (+ nasveti)