1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Global Positioning Systems >> RFID

RFID tehnologijo Explained

radiofrekvenčne identifikacije jemetoda sledenja in identifikacije predmetov prek radijskih valov . RFID je podobna črtne kode , saj omogočauporabniku, da kodiranje podatkov in ga spet pridobite enostavno uporabljate skener , ampaktehnologija ponuja nekaj pomembnih prednosti pred starejšo sistema. Mnoga podjetja so prehod od črtnih kod RFID za namene inventarja in oznake so ugotovitve uporabljajo v številnih drugih aplikacijah , kot dobro. Kako deluje

RFID vključuje uporabo majhnih vezij , običajno vgrajeni v nalepke ali plastične oznake , z majhno anteno pritrjena . Najpogostejevezje vsebuje edinstveno številko za sledenje , čeprav lahko uporabniki kodiranje druge informacije v tokokrogu , kot dobro. Ko je skenirana ,RFID tag odgovarja z kodirane številke , ki omogoča skener sklicevanjem da ID s popisom podatkovnih baz ali drugih programov za prepoznavanje in sledenje sporni podatek .
Pasivna in aktivna

Obstajajo različne vrste oznak RFID . Najbolj pogosti in poceni za proizvodnjo , so pasivne RFID oznake . Opirajo se na radijski signal optičnega bralnika , ki napaja vezje in anteno , in proizvajajo relativno šibek signal , da lahko skenerji odkrijejo le nekaj metrov . Tags baterijski pomaga uporabijo notranji vir napajanja za povečanje signala , ki omogoča skenerji , ki jih poberem iz daljših razdaljah . Aktivni RFID oznake vsebujejo notranji vir električne energije dovolj močan za prenos podatkov prek antene v rednih impulzov , in najbolje delujejo v razmerah, ko je potrebno stalno spremljanje oznako.
Prednosti in slabosti

Eden od glavnih prednosti RFID več črtnih kod je, da oznake vsebujejo dovolj podatkov , da se ugotovi elemente, edinstveno , za razliko od vnaprej natisnjenih črtnih kod na embalaži , ki preprosto opredeliti vrsto izdelka. Poleg tega črtnih kod zahteva line-of -pogled na bralca , medtem ko lahko radijske signale , ki se uporabljajo v RFID prepoznavanje oznak znotraj posodah ali zadaj ovir. Vendar pa to omogoča tudi tretje osebe , da preberete te informacije od daleč , in jih morda lahko prestreči in uporabljati podatke , kodirane v RFID za njihove lastne namene .
Ostale aplikacije

Poleg sledenje zalog , ki so RFID oznake našel uporabo v kreditnih kartic in drugih osebnih dokumentov . RFID - okrepljene finančne instrumente, uporabnikom omogočajo preprosto mahati svojo kartico preko čitalca, da plača račun , namesto da skeniranje kartico in podpiše potrdilo . Druga uporaba te tehnologije na avtocestnih cestninskih sistemov , kjer lahko uporabniki prehajajo skozi cestninskih postajah brez ustavljanja , kot jesistem zazna njihov RFID in stroški njihovega računa za uporabo avtoceste. Znanstveniki so uporabili tudi sistem RFID - homologacije za označevanje in sledenje ogroženih živali v divjini , kar jim daje informacij o habitatih in vedenja , ki je lahko neprecenljivo za raziskave .

  1. RFID Vs . Barcoding
  2. O RFID Gen 3
  3. Kaj je RFID v telekomunikacije
  4. Aktivna RFID Uporabe
  5. Kaj je RFID označevanja