1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Global Positioning Systems >> RFID

RFID tehnologijo Explained

radiofrekvenčne identifikacije jemetoda sledenja in identifikacije predmetov prek radijskih valov . RFID je podobna črtne kode , saj omogočauporabniku, da kodiranje podatkov in ga spet pridobite enostavno uporabljate skener , ampaktehnologija ponuja nekaj pomembnih prednosti pred starejšo sistema. Mnoga podjetja so prehod od črtnih kod RFID za namene inventarja in oznake so ugotovitve uporabljajo v številnih drugih aplikacijah , kot dobro. Kako deluje

RFID vključuje uporabo majhnih vezij , običajno vgrajeni v nalepke ali plastične oznake , z majhno anteno pritrjena . Najpogostejevezje vsebuje edinstveno številko za sledenje , čeprav lahko uporabniki kodiranje druge informacije v tokokrogu , kot dobro. Ko je skenirana ,RFID tag odgovarja z kodirane številke , ki omogoča skener sklicevanjem da ID s popisom podatkovnih baz ali drugih programov za prepoznavanje in sledenje sporni podatek .
Pasivna in aktivna

Obstajajo različne vrste oznak RFID . Najbolj pogosti in poceni za proizvodnjo , so pasivne RFID oznake . Opirajo se na radijski signal optičnega bralnika , ki napaja vezje in anteno , in proizvajajo relativno šibek signal , da lahko skenerji odkrijejo le nekaj metrov . Tags baterijski pomaga uporabijo notranji vir napajanja za povečanje signala , ki omogoča skenerji , ki jih poberem iz daljših razdaljah . Aktivni RFID oznake vsebujejo notranji vir električne energije dovolj močan za prenos podatkov prek antene v rednih impulzov , in najbolje delujejo v razmerah, ko je potrebno stalno spremljanje oznako.
Prednosti in slabosti

Eden od glavnih prednosti RFID več črtnih kod je, da oznake vsebujejo dovolj podatkov , da se ugotovi elemente, edinstveno , za razliko od vnaprej natisnjenih črtnih kod na embalaži , ki preprosto opredeliti vrsto izdelka. Poleg tega črtnih kod zahteva line-of -pogled na bralca , medtem ko lahko radijske signale , ki se uporabljajo v RFID prepoznavanje oznak znotraj posodah ali zadaj ovir. Vendar pa to omogoča tudi tretje osebe , da preberete te informacije od daleč , in jih morda lahko prestreči in uporabljati podatke , kodirane v RFID za njihove lastne namene .
Ostale aplikacije

Poleg sledenje zalog , ki so RFID oznake našel uporabo v kreditnih kartic in drugih osebnih dokumentov . RFID - okrepljene finančne instrumente, uporabnikom omogočajo preprosto mahati svojo kartico preko čitalca, da plača račun , namesto da skeniranje kartico in podpiše potrdilo . Druga uporaba te tehnologije na avtocestnih cestninskih sistemov , kjer lahko uporabniki prehajajo skozi cestninskih postajah brez ustavljanja , kot jesistem zazna njihov RFID in stroški njihovega računa za uporabo avtoceste. Znanstveniki so uporabili tudi sistem RFID - homologacije za označevanje in sledenje ogroženih živali v divjini , kar jim daje informacij o habitatih in vedenja , ki je lahko neprecenljivo za raziskave .

 1. Kako odstraniti Voices From My TomTom Go 630
 2. Kako uporabljati Sprint Mobile Locator
 3. Kako Naloži Google Maps, daGarmin
 4. Kje lahko Najem GPS Systems
 5. Kako odpraviti težave Garmin Nuvi 260
 6. Kako modernizirati TomTom G720
 7. Kako odpraviti težave Garmin DNR