1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> videorekorderji

Kako čist Inside videorekorder

Kot pri vsaki napravi v vašem domu , prahu in umazanije bo gradilo v notranjosti videorekorderja v daljšem časovnem obdobju . Ne mislite, da samo zato, ker so mehanski deli v notranjosti so zaščitene z primeru , da prah ne more delati svojo pot znotraj premažemo komponent . Še posebej občutljivi so VCR glave , ki so odgovorni za branje magnetnega kodiranje na VCR kaset in obračanja to kodo v sliko in zvok . Prah lahko škoduje vašemu videorekorder in z dovolj nabiranja , lahko preprečili, da delajo skupaj . Vsaj , lahko preveč prahu ogrožajo jasnost posebnih projektov , kot so kopiranje VCR kaset na DVD-ju . Notranjost videorekorderja in VCR glave so lažje čiščenje , kot si morda mislite , in jih očisti , je bistvenega pomena za ohranjanje videorekorder v brezhibnem stanju . Tisto, kar potrebujete
prah krpo
pločevinko s stisnjenim zrakom
čiščenje glave kasete ali neizkoriščeno kaseto
čistilnega alkohola in bombažne blazinice
Proste Prikaži več navodil

1

Odklopite vaš VCR .
2

Očistite zunanjost videorekorder , tako da prah, umazanija ali prevleka zunanjosti ne najdejo svojo pot nazaj v stroj.

3

Potisnite pokrov ležišča kasete navznoter s prsti , kot če si vstavljate kaseto . Držite zaliv odprt .
4

Vstavite nastavek za pločevinko stisnjenega zraka v predel za kaseto in ogenj stisnjen zrak v enoto . To bo popustila in pišu proč prah in umazanijo, ki se prevleče splošno notranjost videorekorder.
5

Očistite VCR glave . Obstajajo različni načini , da jih očisti , ampaknajlažje in najbolj pogosta je uporaba komercialno čistilno kaseto . To jekaseta , ki je zasnovan za čiščenje glave s čistilno tekočino . Preprosto vstavite čistilno kaseto v videorekorder, kot bikaseta in pritisnite "Play ". Čistilna kaseta bo naredil ostalo .
6

alternativa za komercialno čistejše je, da uporabite novo, prazno kaseto . Vstavite novo, prazno kaseto v videorekorder in pritisnite "Play ". Dovolitrak igrati od začetka do konca in glave se bodo očiščena v postopku . Možno je tudi ročno čiščenje glave z odstranitvijo zunanji pokrov VCR in nežno drgnjenje glave z bombažnimi blazinicami z alkoholom prepojena .

  1. Kako do čistega Mini DV kaseta
  2. Kako pretvoriti video kaseto na DVD
  3. Kako do čistega in popravila videorekorder
  4. Kako popraviti Broken VCR trak
  5. Kako uporabljati Video kasete za čiščenje shemo ?