1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> videorekorderji

Kako do čistega video snemalnike

Od časa do časa , lahko videorekorderji umažejo pred prahom ali uporabe . To lahko povzroči zrnate sliko in bi lahko povzročilo obiskov v lokalni trgovini popravilo elektronike za draga popravila . Z malo vzdrževanja , lahko podaljša življenjsko dobo vaše naprave . Tisto, kar potrebujete
praznega belega papirnati trakovi, približno 1 centimeter s 3 cm Neomejeno bombažne blazinice (število je odvisno od tega, kako umazanostroj )
izopropil alkohol, čisto brez dodatkov

Prikaži več navodil

1

Poišči brisanje glavo videorekorderjem , ki se nahaja na levi strani krogu branja /pisanja glavo. Saj veš branja /pisanja glavo, ker je videti kot poševni valj in je ponavadi v sredini vezju videorekorderjem . Blizu bralno /pisalna glava , boste našli brisanje glavo, ki izgleda kot štrlečim valja s trakom iz gume . Brisi glave obrišite z vatirano palčko , ki se uporablja z nekaj kapljicami izopropil alkohol . To storite tako, da greste z leve proti desni v gibanju pometanje. Postopek ponavljajte, dokler bombažne blazinice zbrati več nobene prah . Morda boste morali uporabiti nekaj brisov , odvisno od tega, kako umazano so glave .
2

Pojdi na avdio in nadzora glavo. Nahaja se na desno ali nekje blizu branja /pisanja valja. Avdio in nadzor glava je sestavljen iz dveh zrcalno plošč , nasproti drug drugemu pod rahlim kotom . Čist s predlogom pometanje z vatirano palčko dabbed z alkoholom in sproti nadomešča bombažne blazinice , dokler se zbirajo umazanija .
3

Poišči pritisni valj in Revolverska . Ponavadi se nahaja poleg avdio in nadzorni glavo . Revolverska jeizbuljene srebrna valjaste oblike objave . Ob njej ješčepec valj , ki izgleda kot kolutu. Opazili gume na kolutu in koliko umazanija in prah se zbira . Čist s predlogom pometanje z vatirano palčko dabbed v izopropil alkohol in ponavljajte, dokler ni vidna umazanija .
4

Get bele trakove papirja in uporabljati nekaj kapljic izopropil alkohol polovici papirja . Ne namakajte papir, ampak ga je dovolj, da ostane močna in učinkovita za zbiranje umazanije in prahu . Našli dve ali štiri branje /pisanje glave . Ko boste našli jeklenke , čisto vsak valj z dajanjem mokri del papirja proti cilindru nežno . Z drugo roko , vrtenje valja v smeri urinega kazalca . Nadaljujte čiščenje in zamenjavo trak papirja , dokler umazanija ali prah je vidna.
5

Očistite vse kažipotov , ki jih lahko najdete . V kažipotov so bele plastične valji na tankih kovinskih valjev. Očistite z vatirano palčko dabbed v izopropil alkohol in nadomestiti z novo blazinico , kadar je to potrebno. Počakajte vsaj 15 minut, za vse komponente , da se posuši in montažna video kamero .

  1. Kako za snemanje HDMI video snemalne
  2. Kako narediti Video Head čistilec
  3. Kako do čistega VCR predvajalnik video glavami
  4. Kako do čistega video projektorjev
  5. Kako do čistega videokaseta