1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD snemalniki

Kako Ali Sončna svetloba vpliva na DVD -R diske ?

Sončna svetloba vsebuje ultravijoličnih žarkov , ki razgradijo barvni sloj , znan tudi kot zapisovalne plasti , ki so prisotna na disk DVD -R . Barvni sloj vsebuje podatke o diska - filmske datoteke , podatkovne datoteke ali druge vrste informacij . Žarki povzročajo tudi toploto , da nastane v plasteh disku in povzroči še več barvanje degradacijo , ampakproces je počasen , če so diski niso v neposredni sončni svetlobi . Razgradnja

Dye degradacija plast se začne z obarvanje na disku polikarbonatnih slojev , plastike, materiala izginja in postaja motna. Sončna svetloba nato začne razdelitev enega ali več področij plast barve na disku . Nadaljeval izpostavljenost sončni svetlobi odstrani barvni sloj in vašega DVD predvajalnika branje laser ne more obdelati podatke o odsekih disku, ki ne vsebuje barvilo. Če jedisk DVD -R je sedel v neposredni sončni svetlobi , lahko postane neberljiv z DVD predvajalnikom v nekaj dneh zaradi kombinacije degradacije barvila plasti in upogibanje - . Sončno zvijanje in upogibanje disk navzgor ali navzdol

Sunlight Penetracija

Sončna svetloba prodre skozi okna v vašem domu , pisarni , avtomobilov in drugih objektov , ki vsebujejo okna. Na ultravijolični žarki posredujejo tudi toploto, ki nastane in vpliva na diske DVD -R , tudi če so diski v primerih . DVD primerov , ki so temne barve absorbirajo toploto in imajo daljši od primerov , ki so svetle barve . Mešanje sončne svetlobe , toplote in visoke relativne vlažnosti ,količina vlage v zraku , še dodatno pospešuje razgradnjo barvni sloj vašega DVD -R diska .

Disk Napake

Če vaš DVD predvajalnik ne more prebrati eno ali več področij disk DVD -R ,igralec predstavlja napako, ki vas obvesti o problemu z diska. Sprva se boste morda opazili, DVD predvajalnik , ob dolgo časa za branje disk . Igralec je poskušal , da se glasi , kaj sledi so na voljo na disku in lahko naletijo na težave zaradi področjihdisk ne vsebuje barvilo. Čiščenje diska DVD -R ne bo vrnilo barvni sloj .
Preprečevanje

Shranite diske DVD -R stran od oken in območjih , ki prejemajo posredno ali neposredno sončno svetlobo . Postavite diskov v posameznih primerih ali v knjigi namenjen za DVD-jev in CD-jev . Ne postavljajte diskov na območjih s toploto iz sončne svetlobe , kot armaturni plošči vašega vozila ali tabelo s sonce sije nanj le v določenem delu dneva . Prav tako ne postavljajte diskov na območju, ki vsebuje kombinacijo toplote in visoka vlažnost .

 1. Kako Prenos DVR v New DVR
 2. Kako izbrisati VHS kaset
 3. Kako Record za VCR s RCN
 4. Najboljši način, da priključite DVD-snemalnik HD Cable Box
 5. Kako Hook Up DVD za Akai TV
 6. Kako odpraviti težave Sony DivX DVD predvajalnik DVP- NC62K
 7. Blu - Ray Tech Specs