1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD predvajalniki

Kakšna je razlika med DVD zapisovalnikom in DVD pogoni?

Če ima vaš računalnik pogon DVD ali kupite zunanjega, je dobro vedeti, ali gre za zapisovalnik DVD-jev ali zgolj za bralnik DVD-jev. Razlika je v tem, da lahko bralnik DVD-jev uporabite le za dostop do podatkov in video informacij na obstoječem DVD-ju, medtem ko lahko zapisovalnik DVD-jev uporabite za shranjevanje novih datotek in podatkov na DVD. Če nimate zapisovalnika DVD-jev ali ne želite delati z DVD-ji, boste morda namesto tega lahko uporabili pomnilniški ključ USB ali sistem za prenos datotek v oblaku.

Kaj je DVD zapisovalnik?

Mnogi računalniki so opremljeni s pogoni, ki lahko berejo podatke ali predvajajo filme z digitalnih vsestranskih diskov ali DVD-jev. Ti pogoni lahko pogosto predvajajo druge vrste optičnih medijev, kar pomeni diske, ki jih bere laserska svetloba, vključno z diski Blu-ray ali zgoščenkami. Če vašemu računalniku ni priložen takšen pogon, ga lahko kupite za fizično namestitev v računalnik ali kupite zunanjega, povezanega s kablom, pogosto na vrata USB.

Nekateri, vendar ne vsi, od teh pogonov so tudi zapisovalniki DVD-jev. Zapisovalnik DVD-jev lahko shranjuje podatke ali filme na združljive DVD-je. Morda lahko tudi shrani podatke in filme na diske Blu-ray ali shrani podatke in glasbo na CD-je. Na splošno lahko preverite priročnik, da vidite, kaj lahko vaš pogon bere in piše.

DVD-ji so lahko koristen način za varnostno kopiranje datotek s trdega diska vašega računalnika ali za prenos podatkov na nekoga drugega z združljivim pogonom. So tanki in lahki, zato jih je na splošno enostavno poslati po pošti ali prevažati.

Vrste zapisljivih DVD-jev

Če imate zapisovalnik DVD-jev, lahko kupite različne vrste zapisljivih DVD-jev, ki jih uporabite za shranjevanje podatkov. Na splošno obstajajo diski DVD-R in DVD+R brez podatkov, nanje pa je mogoče zapisati točno enkrat. Obstajajo tudi plošče DVD-RW in DVD+RW, na katere lahko večkrat zapišete podatke, s čimer disk v bistvu izbrišete in nanj znova zapišete nove podatke.

Podobno obstajata formata CD-jev za enkratno in večkratno pisanje. CD-ji na splošno vsebujejo manj informacij kot DVD-ji, čeprav so lahko združljivi z več pogoni.

Ko boste brskali po diskih na spletu ali v fizični trgovini, boste videli, da je navedena vrsta diska. Vaš pogon lahko prikazuje logotip, na primer DVD-RW, ki označuje, na katere vrste diskov lahko piše. Na splošno lahko preverite tudi spletno ali papirnato dokumentacijo za svoj računalnik ali pogon, da ugotovite, s katerimi vrstami diskov je združljiv.

Nadomestni zapisovalniki DVD-jev

Če nimate zapisovalnika DVD-jev, razmislite o nekaterih alternativah. Če nameravate varnostno kopirati ali prenesti datoteke, boste to morda lahko storili s sistemom v oblaku, kot je Google Drive, Dropbox ali Microsoft OneDrive. Če so datoteke majhne, ​​jih boste morda lahko preprosto poslali po e-pošti.

Če ima vaš računalnik in kateri koli računalnik, na katerega želite pošiljati datoteke, vrata USB, lahko za prenos ali shranjevanje datotek uporabite pomnilniški ključ USB.


No
  1. Kaj jerazlika med 3G GSM, UMTS in HSDPA
  2. Kakšna jerazlika med Micro SD in Micro M2
  3. Razlika med Upconverter & Blu-Ray
  4. Kakšna jerazlika med DVD predvajalnik in Blu Ray DVD predvajalnik ?
  5. Kakšna jerazlika med DVR in DVD snemalniki ?