1. kamere
  2. Car Audio & Electronics
  3. Domači glasbeni sistem
  4. Osebni avdio
  5. televizorji
  6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD predvajalniki

Kako odkleniti regionalno kodo DVD predvajalnika

Če vas zanimajo DVD-ji z ​​drugih območij sveta, morda poznate izraz "regijska koda". Ko posameznik kupi tuji film, je možno, da je prejeti DVD dobil edinstveno regijsko kodo glede na območje sveta, v katerem je bil DVD ustvarjen. Ogled vsebine teh diskov je lahko težaven, če se nahajate na območju, ki ni navedeno na disku. Na srečo lahko sledite nekaj preprostim korakom za odklepanje DVD-jev, označenih z večregijskimi kodami DVD-jev.

Vrednotenje vdiranja v regionalno kodo DVD-ja

Glavni namen umestitve regionalne kode na DVD je boj proti piratstvu. Te kode lahko posameznikom, ki uporabljajo predvajalnike DVD v različnih delih sveta, otežijo dostop do katere koli vsebine na disku. Postopek odklepanja pa ni pretežak. Oglejmo si torej navodila za postopek odklepanja DVD predvajalnika LG.

Kot prvi korak vklopite DVD predvajalnik in odprite pladenj za DVD. V mnogih od teh situacij mora biti pladenj odprt, da odklepanje deluje. Ko je pladenj odprt, odprite možnosti menija "Domov" na predvajalniku DVD s pritiskom ustreznega gumba na daljinskem upravljalniku. Tukaj pritisnite "Nastavitev" in nato izberite menijsko možnost "Zakleni".

Ko boste pozvani, boste morali sedemkrat pritisniti tipko "0", kar bo imelo za posledico prikaz "0000000." Ko pritisnete gumb »V redu«, bi morali na predvajalniku DVD prejeti sporočilo »Prosta regija«. Ta posodobitev stanja pomeni, da bi moral biti vaš predvajalnik DVD zdaj sposoben gledati DVD-je, označene z različnimi drugimi regionalnimi kodami.

Če želite preveriti, ali je vaša oprema pravilno odklenjena, v napravo vstavite DVD, za katerega je znano, da ima drugačno regionalno kodo. Če je bila vaša naprava res odklenjena, bi morali imeti dostop do vsebine DVD-ja brez težav.

Raziskovanje drugih možnosti

Čeprav lahko tukaj podana navodila uporabite za odklepanje področne kode predvajalnika DVD LG, boste morda potrebovali drugačen nabor navodil za odklepanje predvajalnikov DVD drugih znamk. Na splošno pa je postopek, opisan v zgornjem primeru, mogoče ponoviti le z majhnimi spremembami za večino znamk predvajalnikov DVD. Na srečo lahko preprosto iskanje po internetu zagotovi veliko informacij o tem procesu. Splošno pravilo je, da se morate posvetovati z različnimi viri, da zagotovite, da noben postopek, ki ga izvajate, ne bo poškodoval vaše opreme.


  1. Kako odkleniti DVD škatle
  2. Kako odkleniti DVD predvajalnik Sharp
  3. Kako odkleniti Regije na Pioneer DV 300 DVD predvajalnik
  4. Kako spremeniti koda regije na DVD predvajalniki
  5. Kako odkleniti DVD Region Setting