1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> DVD predvajalniki in snemalniki >> DVD predvajalniki

Ali bodo plošče Blu-ray delovale z običajnimi predvajalniki DVD?

Večji del prve polovice 2000-ih sta se dva formata plošč z visoko ločljivostjo borila za prevlado na trgu:HD-DVD in Blu-ray diski. Oba formata sta imela močno podporo večjih elektronskih podjetij, vendar je na koncu Blu-ray postal tržni standard HD, od leta 2011 pa je HD-DVD vse prej kot pomnilnik. Diski Blu-ray niso kot navadni DVD-ji in za njihovo predvajanje potrebujete poseben predvajalnik Blu-ray. Blu-ray ne morete predvajati v standardnem DVD predvajalniku.

Modri ​​žarek

Videti je, da je ime napačno črkovano, vendar je po mnenju združenja Blu-ray Disc Association črka "e" iz "Blue" izpuščena, da bi našli edinstveno ime za registrirano blagovno znamko. Predvajalniki Blu-ray za skeniranje diskov uporabljajo modro-vijolični laser ali modri žarek. Ime je kombinacija dveh glavnih tehnoloških komponent.

Združljivost z Blu-Ray

Plošče Blu-ray niso stisnjene na enak način kot plošče CD ali DVD, kar pomeni, da predvajalnik CD-jev ali DVD-jev ne more brati plošč Blu-ray. Enako je, kot da se vaši DVD-ji ne predvajajo v predvajalniku CD-jev:formati so nezdružljivi. Toda z razvojem tehnologije je običajno združljiva za nazaj. Proizvajalci DVD-predvajalnikov niso upoštevali nove tehnologije, zato niso mogli oblikovati DVD-predvajalnikov, ki bi bili pripravljeni na Blu-ray. Proizvajalci diskov Blu-ray pa so vedeli vse o DVD-jih in zgradili predvajalnike diskov Blu-ray, ki lahko berejo tudi starejše formate, kot sta DVD in CD. Kot bonus predvajalniki Blu-ray skenirajo DVD-je navzgor, da simulirajo kakovost HD – čeprav je pravi video HD video, ki je bil posnet v HD.

Težava

Težava združljivosti izhaja iz čistih tehnoloških razlik. Predvajalniki DVD uporabljajo tehnologijo rdečega laserja za iskanje video in zvočnih informacij na disku; Predvajalniki plošč Blu-ray uporabljajo modri laser za skeniranje plošč Blu-ray in DVD-jev, vendar rdeči laser v predvajalniku DVD ne more brati informacij z plošče Blu-ray.

Zakaj Blu-ray?

Če sedite in gledate filme na starem televizorju standardne ločljivosti, ne boste nikoli opazili razlike med ploščo Blu-ray in DVD-jem, tudi če imate DVD-predvajalnik. Na 1080p HDTV in z zmogljivim zvočnim sistemom je razlika v Blu-rayu očitna skoraj takoj. Da pa je nekaj prikazano v HD na Blu-ray, mora biti posneto v HD ali obnovljeno iz filma v HD.

Diski dvojnega formata

Združenje Blu-ray Disc ima načrte za ploščo dvojnega formata, ki bo vsebovala podatkovne posnetke DVD in Blu-ray, poroča Blu-ray.com. Ti diski se bodo predvajali v predvajalnikih plošč DVD in Blu-ray, vendar samo v ustreznem formatu – tako da še vedno ne boste mogli vstaviti plošče Blu-ray v predvajalnik DVD in gledati filma v HD.


 1. Kaj iskati v Blu -ray DVD predvajalnik
 2. Kako Hook Up DVD Player za Magnavox TV
 3. Kako za snemanje na videorekorder od A Verizon HD Cable Box
 4. Kaj je Blu - Ray Disc Technology
 5. Kako popraviti Daewoo DNK538 DVD predvajalnik z brez Loading Disc
 6. Navodila za programiranje Panasonic N2QAYB000100 Remote Control
 7. Kako uporabljati analogni AV na mojem HP Pavilion