1. kamere
 2. Car Audio & Electronics
 3. Domači glasbeni sistem
 4. Osebni avdio
 5. televizorji
 6. Pametni dom
  >> Elektronske tehnologije Online >  >> Car Audio & Electronics >> Avtomobilski zvočniki in Nizkotonci

Recenzija Klipsch R-26FA

Odkar je bil leta 1974 izumljen prvi sistem domačega kina, je tehnologija hitela naprej. Hitro se je prijela možnost združevanja visokokakovostnega videa s prostorskim zvokom za zrcaljenje kinematografske izkušnje.

Za ustvarjanje odličnega zvoka pa potrebujete odlične zvočnike. In v tem poglobljenem pregledu Klipsch R-26FA si bomo ogledali izdelek, ki je dvignil zvok na novo raven.

V zvočniških in avdio krogih je Klipsch dobro znan. So ustvarjalni in inovativni ter izdelujejo kakovostne izdelke. Če jih ne poznate, si vzemimo minuto in izvemo več ...

Klipsch

Prvotno iz Arkansasa so bili ustanovljeni leta 1946. Zdaj imajo sedež v Indianapolisu. Vsi njihovi načrti in montaža potekajo v Indiani ali Brooklynu v New Yorku. Nekatera proizvodna ali montažna dela so včasih oddana v tujino.

V zadnjih letih so se uveljavili v avdio svetu. Še posebej so znani po svojih sistemih zvočnikov in impresivnem dizajnu. Več o tem kasneje.

So eno od podjetij, h katerim se obrnejo avdiofili, če želijo nadgraditi svoje sisteme. In to še posebej velja za njihovo paleto zvočnikov. Sistemi prostorskega zvoka so le ena izmed njihovih ponudb in Klipsch R-26FA je ena izmed njih. Pa si ga poglejmo pobližje.Pregled

To je zvočnik, zasnovan za izboljšanje vašega sistema prostorskega zvoka doma. Je različica referenčne serije enega najpomembnejših Klipschevih zvočnikov, RP-280FA, in je eden najboljših zvočnikov za prostorski zvok na trgu.

Na vrhu omare je dvignjen kanal. Visokotonec in nizkotonec, ki sta obrnjena navzgor. Ta zvočnik ne oddaja zvoka samo k vam, ampak ga tudi sproži s stropa prek tega dodatka, ki je napolnjen z vrha. Ta zasnova pomaga prilagoditi vgrajeni sistem Dolby Atmos. Tako vam bo omogočil popolno kino izkušnjo doma.

Estetika …

Klipsch je vedno zagotavljal, da imajo njihove zasnove zvočnikov nadzorovano usmerjenost. Pomemben del akustične zasnove jih je naredil tako priljubljene. Poleg tega, da priznavajo pomen izvedbe, razumejo tudi potrebo po odlični estetiki. Klipsch je znan po tem, kako izgledajo njihovi zvočniki. In to je odličen primer.

Kot smo že omenili, Klipsch oblikuje in izdeluje vse svoje izdelke doma. Obstajajo pa trenutki, ko je treba določene proizvodne dejavnosti oddati zunanjim izvajalcem. Ta zvočnik je eden od tistih, sestavljenih na Kitajskem. Torej, poglejmo malo bližje ...

Zgradba


Kot večina današnjih omaric za zvočnike je ta izdelana iz MDF ali vlaknene plošče srednje gostote. MDF je kombinacija goste smole, pomešane s pravimi lesnimi vlakni. Ima svoje prednosti pri uporabi za izdelavo ohišij za zvočnike.

Je akustično dobro dušen. Zaradi tega bo idealen material za zvočnike, vendar ni tako tog kot pravi les. Notranja oporo je torej potrebna. Raven popačenja bo nizka, če je pravilno pritrjen. To je zato, ker so nezaželene vibracije eden glavnih vzrokov.

To je eden najboljših stoječih zvočnikov na trgu in je kar velik. V višino meri 39 centimetrov, 7,8 krat 16,25 palca in tehta 52 funtov. Obložen je s privlačnim in nevtralnim brušenim črnim polimernim furnirjem. Sodoben dizajn. To pomeni, da se bo ujemal z veliko večino barvnih shem doma.

Vhod za bas spredaj ...

Gre za bas-refleksno zasnovo z odprtino za vžig spredaj. Na voljo sta tudi dva spredaj obrnjena 6,5-palčna nizkotonca IMG. Ti imajo tradicionalno Klipschevo patentirano zasnovo z bakrenim vrtanjem in so magnetno zaščiteni.

Za ohranitev videza Klipsch je na voljo enopalčni visokotonec z aluminijasto membrano. Ta se nahaja v hupi Tractrix nad nizkotonci. Če ga želite uporabljati, je na voljo sprednja rešetka. To je močno, a prilagodljivo in ga je seveda mogoče odstraniti.

Višinski zvočniki za Dolby Atmos ...

V zgornjem delu ohišja je vgrajen še en visokotonec v trubi Tractrix in nizkotonec z bakrenim vrtenjem. Ti so postavljeni pod kotom, kar jim omogoča, da odbijajo zvok od stropa. Posledično je to eden najboljših zvočnikov Dolby Atmos na trgu.

Estetsko dovršen in dobro izdelan, ni pripomb glede kakovosti izdelave ali stila. Imajo tudi majhno rešetko zvočnika, če vam je bolj všeč videz s pritrjeno.

Uspešnost


Klipsch R-26FA sta dva zvočnika v enem. Obstaja zasnova stolpa z dvema nizkotoncema in visokotoncem v hupi. Na spodnjem koncu je odprtina za nizkotonec, ki deluje spredaj. Potem imate navzgor obrnjen zgornji del za Dolby Atmos z dodatnim nizkotoncem in visokotoncem v hupi.

Ocenjene moči so 100 vatov RMS ali 400 vatov največje za sprednje zvočnike. Zgornji zvočniki vam bodo dali 75 vatov RMS ali 150 vatov največje moči. Obstaja crossover, ki pride na 1800Hz. Prikaz impresivnih zvočnih zmogljivosti je frekvenčno območje, ki znaša 38 Hz – 24 kHz +/- 3 dB.

Linear Travel Suspension visokotonci …

Ta zasnova je bila uporabljena pri prejšnjih referenčnih zvočnikih Klipsch. Uporabljen je bil tudi na enem vodilnem izdelku, seriji Klipsch Palladium. Je pomemben sestavni del kakovostnih zvočnikov za povečanje zmogljivosti in zmanjšanje popačenja.

Vhod za bas spredaj ...

Vrnimo se k temu pristanišču. Veliko je razprav o tem, kaj je boljše. Sprednja ali zadaj obrnjena bas vrata? Pri razpravi o razlikah je le nekaj manjših težav, lahko pa nastane veliko večja situacija.

Manjša težava je, da lahko včasih slišite, čemur pravijo "hrup vrat". Vendar se zdi, da to velja le za sprednje zvočnike. To "čufanje", kot je znano, se pojavi le redko in ne na visokokakovostnih zvočnikih.

Blizu stene ...

Večja težava je postavitev zvočnikov. Če imate vrata na zadnji strani, bo postavitev zvočnika blizu stene spremenila njegovo delovanje in s tem zvok. Seveda to ni težava s sprednjimi vrati.

Zato postavitev zvočnikov postane težava. Nazaj obrnjena vrata potrebujejo prostor med ohišjem in morebitno steno ali oviro za njim. To morda ni sprejemljiva situacija, zlasti v majhni sobi.

Nizke stopnje popačenja ...

Vrata na Klipsch R-26FA so usklajena z nizkotonci in ohišjem. Namestitev spredaj ustvarja učinkovit sistem pretoka zraka, ki povzroča minimalno popačenje.

Dolby Atmos

Dolby Laboratories je razvil Atmos kot tehnologijo prostorskega zvoka. Njegova naloga je izboljšati in izboljšati obstoječe sisteme z zagotavljanjem višine zvoka. Zvoki se nato slišijo kot 3D-predmeti.

Po njenem razvoju so podjetja za zvočnike oblikovala sisteme, ki uporabljajo in vključujejo osnovo te tehnologije. Posledica tega so zvočniki v stropu ali zvočniki, ki se vžigajo navzgor. Slednje je tisto, kar imamo tukaj.

Zvok


Frekvenčni odziv tega zvočnika smo že omenili. Omogoča prikaz razpona zvoka. In v mnogih pogledih je impresiven. Ukvarjajmo se s tem posamično ...

Vrhunsko...

Aluminijasti visokotonci se nahajajo v rogovih Tractrix. Kot smo rekli, je ena spredaj, druga pa na vrhu. Zagotavljajo svež in zelo čist zvok. Zagotovo eden najboljših odzivov višjega razreda, ki jih boste slišali od podobnih izdelkov. Pomembno pa je, da se ne razbije, ko se glasnost poveča, kot so lahko nekateri.

Rogovi Tractrix igrajo svojo vlogo. Hupe lahko igrajo veliko vlogo pri izboljšanju delovanja in s tem tudi zvoka visokotonca. Rog se uporablja za uprizarjanje zvoka in ločevanje zvoka.

Na sredini ...

Ni močnih ojačevalcev, le enakomeren, uravnotežen zvok. Klipsch je spoznal pomen srednjih frekvenc. Od tod izvirajo najpomembnejši elementi vsake predstave.

Sredine so uravnotežene. Niso premočni, prav tako se ne preplavijo od spodaj ali od zgoraj. To je lahko pogosta napaka nekaterih sistemov zvočnikov.

Spodaj na dnu ...

Nižje frekvenčno območje do 38 Hz je več kot primerno za večino sodobne glasbe. V tem sistemu je zvočna glasba izjemna. Nizke frekvence so izrazite, vendar ne premočne. Vrata za bas opravljajo svoje delo.

Če tukaj obstaja potencialna težava, je to ta. Simfonični orkestri imajo potrebe po frekvenčnem odzivu, ki se lahko spusti do 16 Hz. To je precej pogosto. Zato boste z 38 Hz spodnjim koncem morda zamudili nekaj tistih zelo globokih zvokov.

Slišni bodo, vendar morda ne bodo imeli topline in bogastva, ki bi ju morali imeti. Vendar je to redek pojav in ni vredno izgubiti spanca. Vsekakor pa je to eden najboljših zvočnikov za domači kino lahko kupite.

Nadmorska višina …

Tukaj ta sistem zvočnikov nabira točke. Povišan zvok vam nudi 3D izkušnjo, ki smo jo omenili. Je močan in daje prostor za zvok. Z zvokom, ki prihaja k vam in iz vaše glave, je lahko izkušnja vznemirljiva. Rezultat je eden najboljših 3D potopnih zvočnikov na voljo.

Pregled Klipsch R-26FA – prednosti in slabosti

Prednosti

 • Dobra trdna konstrukcija z MDF.
 • Zasnova odprtin za nizkotonec, ki delujejo spredaj.
 • Lep eleganten črn zaključek, ki se bo ujemal z večino dekorjev.
 • Odstranljiva sprednja rešetka.
 • Odličnega videza in zvoka 6,5-palčni nizkotonci iz bakra.
 • Visokotonci Tractrix Horn.
 • Združljiv z Dolby Atmos.
 • Nizkotonec in visokotonec sta na vrhu za povišan zvok Dolby Atmos.
 • 100 W RMS nazivne moči in zelo dober frekvenčni odziv 38 Hz – 24 kHz +/- 3 dB.
 • Dobra zvočna uprizoritev in ločitev.
 • Zelo konkurenčna cena za zvočnik te kakovosti.

Slabosti

 • Nižja frekvenčna raven 38 Hz morda zgreši nekatere zelo nizke frekvence, ki jih proizvajajo orkestri.

Iščete kaj drugega?

Imamo popolne zvočnike samo za vas. Oglejte si naše poglobljene ocene najboljših brezžičnih TV zvočnikov, najboljših močnih zvočnikov, najboljših Bose zvočnikov, najboljših stropnih zvočnikov in najboljših knjižnih zvočnikov pod 200 USD, ki jih lahko kupite v letu 2022.

Morda vam bodo všeč tudi naši izčrpni pregledi najboljših zvočnikov za zabave, najboljših računalniških zvočnikov pod 100 USD, najboljšega sistema za domači kino 7.1, najglasnejših prenosnih zvočnikov Bluetooth in najboljših stoječih zvočnikov, ki so trenutno na trgu.

Pregled Klipsch R-26FA – zadnje misli

Ta povzetek bi morali začeti s tem, da je zelo težko najti kaj negativnega za povedati o tem govorcu. Biti rahlo negativen glede spodnjega dela je precej banalna pritožba.

Koliko sistemov zvočnikov je vseeno nižjih od 36Hz? In zdi se, da ne izgubijo orkestralnega učinka. Poleg tega, koliko nas dejansko sliši tako nizko glasnost, še posebej, ko postajamo starejši? S tem zvočnikom bo še vedno veliko slišati.


Impresivno je v vseh pogledih. In če upoštevate ceno, je zaradi tega res zelo poseben. Če razmišljate o zamenjavi ali nadgradnji domačega prostorskega sistema, si morate to ogledati. Menimo, da nikjer drugje ne boste našli boljšega razmerja med ceno in kakovostjo.

Torej, do naslednjič, veselo poslušanje.


 1. Klipsch RB -35 Specs
 2. Hyde KG4 Specs
 3. Kako popraviti Klipsch zvočniki
 4. Klipsch zvočnikov Informacije
 5. Recenzija Klipsch RP-5000F